- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
VINVIDEN
OM COCKTAILS OG DRINKS
Danskerne har taget cocktailkulturen til sig, og udbuddet på barer er vokset markant. Mange forsøger sig også med hjemmebaren, hvor meget kan laves med udgangspunkt i få redskaber og en lille smule viden om hvornår og hvordan.
Sommelier og DipWSET Thilde Maarbjerg
1. juli 2018
Magasin nr. 6 2018
HVER COCKTAIL OG DRINK HAR SIN TID
FØR MIDDAGEN: Her bør serveres drinks til den tørre, friske side. Bitterhed kan også virke fint som appetitstimulans. Undgå søde, fyldige drinks med juice eller fløde. Gode eksempler er Dry Martini, Gimlet eller Negroni.
EFTER MIDDAGEN: Her bør serveres fyldige drinks med krop og eventuelt sødme og/eller krydderi. Eksempler er Egg Nogg, Espresso Martini eller Mai Tai. En anden vinkel kan være bitterhed, som virker fordøjelsesstimulerende.
I DE SENE TIMER: Her er det som regel ikke de mest alkoholiske drinks, der er behov for, men nærmere noget koldt og læskende. Gå efter versioner med en betragtelig mængde soft drink f.eks. gin & tonic, Pimm’s Cup eller Dark ’n’ Stormy.
GÅ I BAREN OG MIKS COCKTAILS TIL HVER TID
FØR MIDDAGEN
Negroni leger med klassiske italienske smage i form af bitter- og Vermouth-krydderier understøttet af styrken fra ginnen.
EFTER MIDDAGEN
Espresso Martini er en drink af vodka, som i al sin enkelhed shakes med espresso og kaffelikør. Når ingredienserne shakes opstår der magi – det kendetegnende cremede skum. En klassisk kaffedrink til nydelse i tide og utide. Særligt efter middagen.
DE SENE TIMER
En masse is. Let bitter. Kold. Læskende. Gin og Tonic er en klassiker i særklasse til nydelse, når mørket er faldet på.