1/11/2022
|
Magasin 7 2022
Chokoladetrøfler med cognac
Ingen jul uden julekonfekt – særligt ikke når konfekten er hjemmelavet, chokolademættet og fløjlsblød.
Prøv vores konditors opskrift på chokoladetrøfler og servér dem på de konfektfyldte fade hele december – gerne med et lille glas Portvin til og du vil modtage applaus fra dine juleglade gæster.
Ingredienser
- 250 g mørk chokolade kakaoprocent efter smag
- 20 g Løgismose smør
- 100 ml Løgismose piskefløde
- 50 ml cognac
- Flormelis
Sådan gør du
Step 1
Kom smør og fløde i en gryde. Varm igennem, men uden at det bringes i kog.
Step 2
Knæk chokoladen i små stykker og læg i en skål. Hæld den varme blanding over chokoladen, og kom Cognac i, og rør rundt. Afkøl.
Step 3
Pisk den let afkølede blandingen med et piskeris, kun således at den bliver lidt lysere.
Step 4
Form trøflerne til en kugle med en teske, og rul dem i flormelis.
Tip
Stil dem i køleskabet, hvor de kan holde sig i ca. en uge.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...