5/6/2019
Hyldeblomst-frites - med jordbærsorbet på skovmærke
Her er en oplagt mulighed for en sommertur ud i det grønne. For om du bor på landet eller i byen, er der masser af hyldeblomstbuske. Hyldeblomsterne er ikke alene fantastisk flotte, de smager også rigtig dejligt. På Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde reglerne for, hvor og hvor meget du må plukke.
Ingredienser
- Hyldeblomst
- 4 hyldeblomstskærme
- Jordbærsorbet
- 250 modne jordbær
- 100 g rabarber
- 100 g sukker
- 1½ dl jordbærsaft
- 6 kviste skovmærke
- 4 blade husblas
- Beignet-dej
- 1 vaniljestang
- 120 g hvedemel
- 14 g bagepulver
- 18 g maizena
- 2½ dl hvid rom
- 1 liter vindruekerneolie til fritering
- Pynt
- 2 drys flormelis
- 1 lille håndfuld friske jordbær
- 2 kviste citronverbena
Sådan gør du
Hyldeblomst
Step 1. Skyl skærmene under iskoldt vand. Gør det forsigtigt, så blomsterne ikke falder af. Lad dem herefter dryppe af på et viskestykke.
Beignet-dej
Step 1. Flæk vaniljestangen og skrab kornen ud med bagsiden af kniven.
Step 2. Bland vaniljekorn, mel, bagepulver og maizena godt sammen i en skål og tilsæt rom og rør dejen glat.
Step 3. Dyp hyldeblomsterne i dejen og friter dem gyldne og sprøde i en gryde med hed vindruekerneolie.
Jordbærsorbet
Step 1. Skyl jordbær og rabarber. Skær toppen af jordbærrene og del dem i to. Skær blade og fod af rabarberne og del dem i stykker a ca. 2-3 cm.
Step 2. Kom sukker, saft og skovmærke i en gryde op bring det til kogepunktet. Træk gryden til side og lad blandingen stå og trække i 10 minutter.
Step 3. Tag skovmærken op af gryden og tilsæt jordbær og rabarber. Kog op og lad det småsimre i ca. 5 minutter.
Step 4. Læg husblas i blød i koldt vand. Blend jordbærrabarberblandingen til puré med en stavblender og tilsæt den udblødte husblas.
Step 5. Kør puréen igennem en sigte, brug en dejskraber til at trykke med og sæt den i køleskabet, til den er kold. Kør derefter puréen på ismaskinen.
Step 6. Anret sorbet og de friterede hyldeblomster på en tallerken, drys med flormelis og pynt op med lidt friske jordbær og citronverbena.
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...