5/6/2019 |
Hyldeblomst-frites - med jordbærsorbet på skovmærke
Her er en oplagt mulighed for en sommertur ud i det grønne. For om du bor på landet eller i byen, er der masser af hyldeblomstbuske. Hyldeblomsterne er ikke alene fantastisk flotte, de smager også rigtig dejligt. På Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde reglerne for, hvor og hvor meget du må plukke.
Ingredienser
- Hyldeblomst
- 4 hyldeblomstskærme
- Jordbærsorbet
- 250 modne jordbær
- 100 g rabarber
- 100 g sukker
- 1½ dl jordbærsaft
- 6 kviste skovmærke
- 4 blade husblas
- Beignet-dej
- 1 vaniljestang
- 120 g hvedemel
- 14 g bagepulver
- 18 g maizena
- 2½ dl hvid rom
- 1 liter vindruekerneolie til fritering
- Pynt
- 2 drys flormelis
- 1 lille håndfuld friske jordbær
- 2 kviste citronverbena
Sådan gør du
Hyldeblomst
Step 1. Skyl skærmene under iskoldt vand. Gør det forsigtigt, så blomsterne ikke falder af. Lad dem herefter dryppe af på et viskestykke.
Beignet-dej
Step 1. Flæk vaniljestangen og skrab kornen ud med bagsiden af kniven.
Step 2. Bland vaniljekorn, mel, bagepulver og maizena godt sammen i en skål og tilsæt rom og rør dejen glat.
Step 3. Dyp hyldeblomsterne i dejen og friter dem gyldne og sprøde i en gryde med hed vindruekerneolie.
Jordbærsorbet
Step 1. Skyl jordbær og rabarber. Skær toppen af jordbærrene og del dem i to. Skær blade og fod af rabarberne og del dem i stykker a ca. 2-3 cm.
Step 2. Kom sukker, saft og skovmærke i en gryde op bring det til kogepunktet. Træk gryden til side og lad blandingen stå og trække i 10 minutter.
Step 3. Tag skovmærken op af gryden og tilsæt jordbær og rabarber. Kog op og lad det småsimre i ca. 5 minutter.
Step 4. Læg husblas i blød i koldt vand. Blend jordbærrabarberblandingen til puré med en stavblender og tilsæt den udblødte husblas.
Step 5. Kør puréen igennem en sigte, brug en dejskraber til at trykke med og sæt den i køleskabet, til den er kold. Kør derefter puréen på ismaskinen.
Step 6. Anret sorbet og de friterede hyldeblomster på en tallerken, drys med flormelis og pynt op med lidt friske jordbær og citronverbena.
Andre forslag
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...