31/10/2022 | Magasin 7 2022
Marcipanroulade
Julekonfekt
Ingredienser
- 200 g Summerbird marcipan
- 50 g svesker i Armagnac, Longuesserre
- 50 g valnødder fra Périgord
- 50 g kandiseret appelsinskal
- 50 g Summerbird nougat
- 2 spsk Løgismose portvin , efter temperament
- 150 g mørk chokolade 70% , kakaoprocent efter smag
Sådan gør du
Step 1.
Hak svesker, nødder og appelsinskal fint, og kom portvin over. Lad det trække natten over.
Step 2.
Dagen efter: Rul marcipanen ud til et rektangel med en tykkelse på 3-4 mm.
Step 3.
Varm nougaten i hænderne eller på radiatoren, og smør den ud på marcipanen. Fordel herefter frugt/nøddeblandingen jævnt over nougat og marcipan.
Step 4.
Rul rouladen forsigtigt sammen med begge hænder. Sæt herefter i køleskabet 1-2 timer.
Step 5.
Smelt den mørke chokolade i et vandbad. Den må max. varmes op til 31 °C!
Step 6.
Kom først chokolade i bunden af rouladen, og hæld derefter resten af chokoladen over rouladen.
Step 7.
Dekorer straks efter egen fantasi.
Tip
Rouladen kan opbevares i ca. en uge i køleskab eller 3 dage ved stue- temperatur.
Andre forslag
Helstegt canette
Løgismose canette er en ung berberiand, som opvokser frit på bjergskråningerne ved Chalosse i Les La...
Gløgg som Vermouth
Er du træt af den varme gløgg, så prøv denne opskrift. Servér Løgismose årgangsgløgg som vermuth med...
Julevelkomst drink
Servér denne boblende og let julekrydrede velkomstdrink til julefrokosten.
Klassisk flæskesteg
Garanti for sprøde svær.
Chokoladetrøfler med cognac
Julekonfekt
Marcipankugler
Julekonfekt