31/10/2022 | Magasin 7 2022
Marcipanroulade
Julekonfekt
Ingredienser
- 200 g Summerbird marcipan
- 50 g svesker i Armagnac, Longuesserre
- 50 g valnødder fra Périgord
- 50 g kandiseret appelsinskal
- 50 g Summerbird nougat
- 2 spsk Løgismose portvin , efter temperament
- 150 g mørk chokolade 70% , kakaoprocent efter smag
Sådan gør du
Step 1.
Hak svesker, nødder og appelsinskal fint, og kom portvin over. Lad det trække natten over.
Step 2.
Dagen efter: Rul marcipanen ud til et rektangel med en tykkelse på 3-4 mm.
Step 3.
Varm nougaten i hænderne eller på radiatoren, og smør den ud på marcipanen. Fordel herefter frugt/nøddeblandingen jævnt over nougat og marcipan.
Step 4.
Rul rouladen forsigtigt sammen med begge hænder. Sæt herefter i køleskabet 1-2 timer.
Step 5.
Smelt den mørke chokolade i et vandbad. Den må max. varmes op til 31 °C!
Step 6.
Kom først chokolade i bunden af rouladen, og hæld derefter resten af chokoladen over rouladen.
Step 7.
Dekorer straks efter egen fantasi.
Tip
Rouladen kan opbevares i ca. en uge i køleskab eller 3 dage ved stue- temperatur.
Andre forslag
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...