1/11/2022
|
Magasin 7 2022
Marcipanroulade
Julekonfekt
Ingredienser
- 200 g marcipan fra Summerbird
- 50 g svesker i Armagnac, Longuesserre
- 50 g valnødder
- 50 g kandiseret appelsinskal
- 50 g Summerbird nougat
- 2 spsk Løgismose portvin , efter temperament
- 150 g mørk chokolade 70% , kakaoprocent efter smag
Sådan gør du
Step 1.
Hak svesker, nødder og appelsinskal fint, og kom portvin over. Lad det trække natten over.
Step 2.
Dagen efter: Rul marcipanen ud til et rektangel med en tykkelse på 3-4 mm.
Step 3.
Varm nougaten i hænderne eller på radiatoren, og smør den ud på marcipanen. Fordel herefter frugt/nøddeblandingen jævnt over nougat og marcipan.
Step 4.
Rul rouladen forsigtigt sammen med begge hænder. Sæt herefter i køleskabet 1-2 timer.
Step 5.
Smelt den mørke chokolade i et vandbad. Den må max. varmes op til 31 °C!
Step 6.
Kom først chokolade i bunden af rouladen, og hæld derefter resten af chokoladen over rouladen.
Step 7.
Dekorer straks efter egen fantasi.
Tip
Rouladen kan opbevares i ca. en uge i køleskab eller 3 dage ved stue- temperatur.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...