29/9/2022 | Magasin 8 2019,Magasin 6 2022
Svampet chokolade-kastanjekage
Blød, svampet og med noter af kakao og nødder - en rigtig dejlig efterårskage.
Ingredienser
- 100 g smeltet Løgismose chokolade 70%
- 90 g Løgismose smør
- 225 g kastanjepuré (kan købes på dåse i velassorterede supermarkeder eller laves selv)
- 3 stk æggeblommer
- 60 g kogte kastanjer
- 1 spsk rom
- 40 g sukker
- 3 stk æggehvider
- 1 knivspids salt
- Grej
- 1 stk smurt springform 18-20 cm i diameter
Sådan gør du
Step 1
un smørret i en kasserolle til det har en fin nøddebrun farve.
Step 2
Smelt chokoladen forsigtigt, og bland med det brunede smør, rom og kastanjepuré.
Step 3
Tilsæt herefter æggeblommerne under omrøring.
Step 4
Pisk æggehviderne stive med sukker og salt i en skål for sig.
Step 5
Fold de to masser sammen, og tilsæt de hakkede, kogte kastanjer.
Step 6
Fordel massen i en smurt springform, så den får en jævn overflade.
Step 7
Bag kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 20-25 min. Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke en kniv eller træpind i kagen – sidder der bagt, men fugtig kage tilbage, når den trækkes op, er den lige, som den skal være.
Tip
Find spisekastanjer i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...