29/9/2022 | Magasin 8 2019,Magasin 6 2022
Svampet chokolade-kastanjekage
Blød, svampet og med noter af kakao og nødder - en rigtig dejlig efterårskage.
Ingredienser
- 100 g smeltet Løgismose chokolade 70%
- 90 g Løgismose smør
- 225 g kastanjepuré (kan købes på dåse i velassorterede supermarkeder eller laves selv)
- 3 stk æggeblommer
- 60 g kogte kastanjer
- 1 spsk rom
- 40 g sukker
- 3 stk æggehvider
- 1 knivspids salt
- Grej
- 1 stk smurt springform 18-20 cm i diameter
Sådan gør du
Step 1
un smørret i en kasserolle til det har en fin nøddebrun farve.
Step 2
Smelt chokoladen forsigtigt, og bland med det brunede smør, rom og kastanjepuré.
Step 3
Tilsæt herefter æggeblommerne under omrøring.
Step 4
Pisk æggehviderne stive med sukker og salt i en skål for sig.
Step 5
Fold de to masser sammen, og tilsæt de hakkede, kogte kastanjer.
Step 6
Fordel massen i en smurt springform, så den får en jævn overflade.
Step 7
Bag kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 20-25 min. Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke en kniv eller træpind i kagen – sidder der bagt, men fugtig kage tilbage, når den trækkes op, er den lige, som den skal være.
Tip
Find spisekastanjer i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...
Pære i portvin med Creme Sabayonne og kattetunger
Gâteau au fromage blanc
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...