29/7/2021 |
Tærte på sommerens bær
Modne nordiske sommerbær er noget ganske særligt. Vores klima gør, at bær og frugter udvikler sig en smule langsommere, end hvad der f.eks. er gældende for sydeuropæiske sorter. Bærrene får derfor mere tid til at udvikle både sødme og syrlighed – og det kan smages.
Ingredienser
- Tærtedej
- 125 g koldt smør
- 100 g sukker
- 1 æg
- 200 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- Fyld
- 25 g smør
- 25 g flormelis
- 1 æg
- 75 g groftrevet marcipan
- 25 g mandelmel
- Konditorcreme
- 1 stang vanilje
- 4 æg
- 75 g sukker
- 35 g maizena
- ½ liter sødmælk
- 75 g usaltet smør
- 2 dl let pisket fløde
Sådan gør du
Mørdej
Step 1. Rør smør og sukker sammen på røremaskinen. Tilsæt ægget og herefter hvedemel og mandelmel. Rør, til dejen lige akkurat samler sig, brug evt. hænderne til sidst.
Step 2. Jo mindre du arbejder med dejen jo bedre. Ælter du for længe, vil dejen trække sig sammen under bagning.
Step 3. Lad dejen hvile i 1 time på køl, rul den herefter ud og kom den i en smurt tærteform.
Fyld
Step 1. Rør smør og flormelis sammen, rør herefter ægget i og til sidst marcipan og mandelmel.
Step 2. Kom fyldet i tærteformen og sæt den i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20-25 minutter. Tag tærten ud af ovnen og lad den køle af på køkkenbordet.
Konditorcreme
Step 1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af kniven. Put alle ingredienser, undtagen smørret og den let piskede fløde, i en kasserolle og pisk det godt sammen, imens det varmer op til kogepunktet.
Step 2. Lad cremen koge igennem i ca. 2 minutter ved middel varme, fortsæt med at piske under hele forløbet. Træk så kasserollen fra varmen. Skær smørret i tern og pisk det i cremen.
Step 3. Pres med en dejskraber cremen igennem en sigte og sæt den i køleskabet, til den er helt kold. Det er en god ide at drysse lidt sukker på toppen, så cremen ikke danner skind. Vend herefter den let piskede fløde i den afkølede creme.
Step 4. Fordel cremen på toppen af tærten og pynt med bær, chokoladestykker og friske krydderurter.
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...