SÆSON
Når råvarerne er i sæson, smager de bedst – derfor lader vi årets gang forme vores køkken med alt fra efterårets æbletærter og vinterens simreretter til sommerens salater, grillmad og forårets spæde grønt.
PÅ UDKIG EFTER ...
EFTERÅR
Se opskrifter
VINTER
Se opskrifter
FORÅR
Se opskrifter
SOMMER
Se opskrifter
DERFOR SKAL DU SPISE EFTER SÆSON
BEDRE SMAG
Råvarer i sæson er på sit højeste både i forhold til smag og friskhed.
ET SKRIDT I EN BÆREDYGTIG RETNING
Sæsonvarer kræver mindre energi til opvarmning, transport og opbevaring - især når de kommer fra lokal, dansk jord.
TIL GAVN FOR DANSKE LANDMÆND OG PRODUCENTER
Vælger du danske råvarer, støtter du samtidig lokale producenter, dansk landbrug og madhåndværk.
VARIATION I KØKKENET
Udskiftning i råvarer i takt med årstiden giver naturlig udskiftning i måltiderne.
MERE FOR PENGENE
Når råvarer er i sæson - og sågar i overskud - er de ofte billigere.
Sæsonerne vil naturligvis overlappe hinanden. Vi kan eksempelvis være så heldige både at spise stenbiderrogn i starten af februar og stadig i slutningen af april. Ligesom der vil være sæsoner, hvor stenbideren og dens hustru, kvabsoen, slet ikke besøger vores have for at gyde. Er du derfor i tvivl om sæsonens råvarer, så spørg din lokale grønthandler, fiskehandler mm.