MIT BEDSTE MAD OG VIN TIP
LENA LEE JØRGENSEN
Vi har inviteret en gæsteskribent til at dele nogle af sine bedste oplevelser, tips og gode råd omkring mad og vin.
FAKTA
Uddannet af hhv. Rene Redzepi på Noma og Anita Klemensen på 1. th.
Tidligere køkkenchef på Aamans på Østre Farimagsgade i København og
F & B chef på Favrholm Campus, Novo Nordisk
Mit bedste kokketip er simpelt, men desværre sjældent noget som praktiseres. Husk at salte vandet ordentligt når du skal koge kartofler.
Mit bedste redskab i køkkenet er en pincet i rustfrit stål – den kan simpelthen bruges til alt, og det er også et af de mest brugte redskaber i køkkenet på Nordre Toldbod.
Derudover sværger jeg til en god knivsliber, gerne en klassisk slagter-knivsliber som alle kan finde ud af at bruge. Efter at have fundet en perfekt knivsliber er jeg gået tilbage til en kniv fra min tid som kokkeelev, som fungerer upåklageligt igen efter en grundig slibning.
Min yndlings-delikatesse er Farmhouse Ketchup fra Stonewall Kitchen. Den er altid at finde i mit køleskab og den kan løfte alt fra en klassisk burger til røræg med trøffel til nye højder.
Mit bedste måltid vil altid være stegt flæsk med persillesauce og min mors karbonader. Jeg laver altid flæsk i ovnen, og sørger for at vende og dreje kødet ofte – så er tilberedningen perfekt hver gang. Mit bedste madminde … er personalemad sammen med folk jeg holder af.
Mit bedste madminde er personalemad sammen med folk jeg holder af.
Mit bedste glas vin er helst tysk Riesling eller klassisk Bourgogne på Pinot Noir.