MIT BEDSTE MAD OG VIN TIP
PETER GADE – STOR PASSION FOR MAD, VIN OG MUSIK
Vi har inviteret en gæsteskribent til at dele nogle af sine bedste oplevelser, tips og gode råd omkring mad og vin.
FAKTA
Født i 1976
Far til Alma og Nanna
Bor på Østerbro i København
Tidligere landstræner for det franske badmintonhold
Tidligere nr. 1 i verden i badminton, herresingle
Vinder af All England samt 24 Grand Prix turneringer og 5 europamesterskaber
Optaget i sportens Hall of Fame i 2016
Med baggrund og udgangspunkt i en elitær sportsverden er ”den bedste ...” en frase, man i den grad kan forholde sig til, og det forekommer én meget naturligt at tænke og agere i den sammenhæng. Det er naturligt med konkurrence. En vinder og en taber.
Når det gælder mad og vin, er ud-gangspunktet for mig anderledes. Her handler det i den grad mere om en subjektiv følelse. En følelse, hvor ens sanser bliver ramt, så man glemmer alt andet i nuet. Kombinationen af smag og duft, det visuelle og selvfølgelig også omgivelserne omkring - det hele går op i en højere enhed. Det være sig til hverdag såvel som ved mere specielle lejligheder.
For mig er det østers med champagne fra Jaques Selosse, delt med nære venner på en hverdagsaften.
For mig er det hjemme med mine to døtre, Alma og Nanna, ved spisebordet - en hjemmelavet, vellavet, rustik ragu med en 100% Sangiovese fra Monte-vertine, Pergole Torte ved siden af.
For mig er det at nappe friske selvplukkede kantareller på grovtoast med saft fra Jura, Labet, Pinot Noir.
For mig er det nogle år tilbage, på Kong Hans Kælder i indre København, hvor jeg stadig tydeligt husker retten med oksehaleforårsrulle og en tæt, intens, dyb sauce. Simpelt, men ekstremt smagfuldt. Rustikt og samtidig elegant. Giacomo Conterno, Barolo Monfortino 1982, fuldendte kombinationen med stor dybde, elegance og kompleksitet.
For mig er det retten med stegt foie gras, rødbeder og sauce, jeg fik på Restaurant Herman for en del år siden i vild kombination med Mommesin, Clos de Tart, 2003.
For mig er det skovduen, jeg i 2017 fik på japansk-franske restaurant A.T. i Paris, med Chambolle-Musigny fra Pacale.