TEMA
FROKOST
Frokoststunder er både en pause fra dagens gøremål, hvor madpakken åbnes og dem om det store frokostbord med alle sine kære. Og allerhelst de slags, der både begejstrer og mætter alle i familien. Og det er ikke altid nemt, for nogen ønsker sig varm mad til frokost, andre kold, nogen kan lide fisk, mens andre ikke kan. I alle tilfælde finder du altid et væld af produkter fra Løgismose til frokosten – alle med fokus på smag, holdning og håndværk.
VILD MED SILD
Løgismose sild er gammeldags modnede sild, som alle er fremstillet efter originale bornholmske opskrifter. Det giver faste sildefileter med masser af smag, hvor du på hylden kan vælge mellem krydder-, karry- og marinerede sild. Silden er skåret i bidder, så de er lige til at lægge på en skive rugbrød. Uundværlige på frokostbordet velakkompagneret med alt fra smilende æg, løg, kapers og karse til karrysalat, frisk æble og masser af dild – eller hvad end din favoritsildemad måtte komme med. Find dem i sæson på hylden i Netto og i Løgismose butikken på Nordre Toldbod. Det kalder næsten på en sildefrokost – synes du ikke?
SILD I STRIDE STRØMME
I oktober strømmer store stimer af sild ind i de vestjyske fjorde – det er sæson for sild.
Fra slut september hvalfarter danske lystfiskere til de vestjyske fjorde for at få krogen i nogle af de tusindvis af fede høstsild, der svømmer ind i fjordene.
Siden middelalderen har vi modnet, saltet, røget og marineret den, så sæsonen forlænges. Faktisk har silden i tusindvis af år været en af menneskets vigtigste proteinkilder. Trods at vi har adgang til et væld af proteinrige råvarer, er Danmark nu stadig en sildenation – og med god grund. Den lille, fede fisk er en fantastisk spisefisk; sund, velsmagende og billig.
FISK PÅ DÅSE
Makrel i tomat er en velkendt klassiker på frokostbordet. Og af gode grunde, men har du smagt andre fisk på dåse og i glas? Du finder delikate fisk og skaldyr på dåse og i glas fra blandt andet danske Fangst, italienske Maruzzella og franske Groix & Nature. Fyld kurven og glæd dig til den opgraderede frokost.
SKULLE DET VÆRE EN LEVERPOSTEJSMAD?
Tatar, hønsesalat, spegepølse, postej, patéer og rillette. Fyld frokostbordet og glæd sultne maver til frokost med enten hjemmelavede varianter eller patéer og rilletter fra Orocbat. Orocbat har hjemme ved Pyrenæernes fod, hvor de specialiserer sig i egnstypiske delikatesser og tilbyder blandt andet en perlerække af baskiske patéer og rilletter, hvor gode, lokale råvarer og nænsomme tilberedningsmetoder forenes i hvert et glas. De forskellige patéer er perfekte til frokosten, der skal kæles lidt ekstra for.
KOM ØL PÅ BORDET
Skal det kolde bord akkompagneres af kolde øl? Skænk Løgismose økologisk American Pale Ale – en frisk og let bitter øl med noter af malt, ristet korn, citrus og passionsfrugt – eller Løgismose økologisk Rød Lager – en ravfarvet øl med blød duft af flødekaramel og malt og smagsnoter i fin balance mellem karamelsødme og bittertoner – i glasset. Skål og velbekomme.
DET GODE BRØD
Gør frokoststunden endnu mere særlig med hjemmebagt rugbrød – både for duft og smag. Vores opskrift på rugbrød er uden surdej og således nem at gå til. Resultatet giver et velsmagende brød, der holder sig friskt længe.
Traditionsrig sylt
Til en klassisk rugbrødsmad med leverpostej agurk eller rødbeder sig hører. Vores kokke har kigget dybt i gamle sylteopskrifter og hentet inspiration fra mormorkøkkenet – idéen er nemlig at komme tilbage til de gamle dyder, hvor råvaren og smagen er i højsædet. Ligesom resten af vores surtklassikere, syltes de på Samsø, hvor man har lang tradition og stor ekspertise inden for fremstillingen af syltevarer, imens de fleste af grøntsagerne hentes lokalt hos øens landmænd.