TEMA
TAPAS
Antipasti, hapsere, sharefood, tapas, fingerfood – kært barn har mange navne, men det handler i alle tilfælde om mad, der er nemt at spise med fingrene, og som du har lyst til at dele med andre.
ANTIPASTO: Italiensk for ”før maden” altså forret (antipasti = flertal = forretter).
I Italien består antipasti oftest af kold mad som ost, charcuteri og rå eller marinerede grøntsager. Hertil serveres ofte en salat.
I Netto i hele landet finder du et væld af produkter, som på ganske kort tid og uden de store krumspring kan sætte mad-scenen for en hyggelig aften!
Hos Løgismose, Nordre Toldbod finder du både små unikke smagsoplevelser, som vi ynder at kalde tapas, som du kan bringe med hjem eller ud i det blå, samt et væld af eksklusive franske, italienske og danske oste, samt udskæringer.
ANTIPASTI
Løgismose serie af antipasti er udviklet af vores kokke med stor kærlighed til det italienske køkken. Løgismose antipasti kan spises som de er til et godt glas vin, som topping på pizza, i salater, på tapasbordet og i pastaretter eller i din sandwich.
Lad tankerne lede til lunere himmelstrøg på de italienske trattoriaer
VINEN TIL TAPAS
Det har aldrig været helt nemt at finde den rette vin i et dansk supermarked - det har vi sat en stopper for. På hylden i Netto finder du klassiske franske vine udvalgt af eller produceret for, Løgismose. Vine, som bringer livsglæde til hele måltidet.
Autentisk fransk smag
SYDFRANSKE DELIKATESSER
Fransk ekstra jomfruolivenolie og små sorte oliven med Herbes de Provence. Moulin de la Bragues oliemølle stammer tilbage fra det femtende århundrede og har siden 1848 været ejet af familien Michel, der nu på 6. generation leverer olier, tapenader og oliven af den ypperste kvalitet. Alle gør de godt på tapasbordet.
Kokkenes tapas er til dage, hvor måltidet skal være let, men du stadig gerne vil udfordres og inspireres, til den lille og nysgerrige sult
LØGISMOSE NORDRE TOLDBOD
LØGISMOSE KOKKENES GASTRONOMISKE DNA
For vores kokke er de små unikke smagsopleveler, som vi ynder at kalde tapas, deres gastronomisk legeplads. Det er med tapas, de kan inspirere, innovere og lave skønne småretter af særligt gode råvarer, spækket med både gamle og nye smage. Der er omtrent 10 forskellige at vælge blandt, hvoraf et par varierer fra uge til uge. Indimellem er der også søde kreationer, såsom kokkenes take på rødgrød med fløde og rabarbertrifli.
LØGISMOSE PESTO, HUMMUS OG OLIVEN
Det er spreads, der blot kræver en ske og så kalder de ellers på fri leg – brug dem til alt fra nachos, i sandwiches, på knækbrød og surdejsbrød, som dip til grøntsager eller som uundværligt tilbehør på tapasbordet. Sammen med Løgismose kalamata-oliven fuldender de tapasbordet. Kalamata-oliven er mandelformede, mørklilla oliven, opkaldt efter byen Kalamata i det sydlige Peloponnes, Grækenland. De har en fyldig, frugtig smag, med god fedme fra et højt indhold af olie, som med tiden bliver sødere og mildere.
SARDINER & ANSJOSER
En helt oplagt aperitif at indlede lørdag aften med er velkonserverede sardiner, ansjoser og tunfileter. Sardiner og ansjoser kan nydes helt enkelt med ristet eller grillet brød, krydret med citron, salt og peber eller serveres lune med caponata, en siciliansk specialitet, som egner sig glimrende til sardiner.