TEMA
JULEVIN
Har du styr på vinene til julemiddagen? Tiden er inde til at få styr på julevinen. Om det er til andestegen, flæskestegen, risalamanden eller alle tre, så har vores sommelier udvalgt dejlige rødvine og portvine samt hvidvine og naturvine.
RØDVINE TIL ANDESTEG
And er en forholdsvis fed fugl, hvorfor vinen skal kunne hamle op med fedmen og gerne være kraftig med syre, tannin og alkohol for at kunne give modspil og matche de proteiner, der er i kødet. I mange år har vi anbefalet vores Châteauneuf du-Pape fra Château Mont-Redon til andestegen, imidlertid blev vi i sensommeren charmeret af den helt friske Châteauneuf-du-Pape fra Domaine Juliette Avril, som vi hermed præsenterer som en nyhed og et alternativ eller hvorfor ikke et supplement til Château Mont-Redon.
RØDVIN TIL FLÆSKESTEG
Flæskesteg bør matches med en vin med et godt syreindhold, krydrede noter samt en høj alkoholprocent, da det er med til at skære gennem fedtet på stegen såvel som i saucen. Kraftige, fyldige og frugtige vine fra Châteauneuf-du-Pape er optimale til det lyse, fedtmarmorerede kød. Ligeledes vil flere spanske vintyper passe godt, hvor frugt, fylde og alkohol er i højsædet.
HVIDE JULEVINE
Hvidvin til julebordet? Blandt fyldige, fadtunge og krydrede rødvine, kan hvidvin være et forfriskende valg til julemaden - både til julefrokosten og selveste julebordet. Til de traditionelle danske julemåltider, som ofte er tunge og rige på fedt, kan en frisk, syreholdig hvidvin skabe balance og give kontrast til maden.
RØD JULEVIN I NETTO
Vinen du serverer til and skal kunne hamle op med fedmen og gerne være kraftig med syre, tannin og alkohol. Derfor er vores bud på årets julevin, som er at finde på hylden i Netto en fyldig og balanceret Gigondas med modne tanniner og frisk syre, der giver en lang og kompleks eftersmag!
VIN TIL RISALAMANDE
Det er vigtigt at finde en dessertvin, der komplimenterer alle smagene i denne herlige juledessert. Det vil sige mandel, fløde og den gennemtrængende søde og syrlige kirsebærsauce. En rød dessertvin passer rigtig godt til kirsebærsaucen, da vinen ikke er for tør, og kirsebær er en duft og smagskomponent, som man møder i rigtig mange af de søde, røde vine. Et klassisk vinvalg vil være at servere portvin. Ruby portvin har en elegant, frugtig smag, som passer rigtig godt til kirsebærsaucen, mens Tawny er mere nødde- og karamelagtig, som harmonerer smukt med vanilje og mandler.
OPSKRIFT
KONDITORENS RISALAMANDE
Ingen fuldendt julemiddag uden risalamande. Få konditorens opskrift på risalamande med ægte polynesisk vanilje høstet på øen Tahaa.
GLASPERFEKTIONISME
Vejen til de store vinoplevelser går unægtelig gennem et valg af vinglas. Det betaler sig at vælge omhyggelig og ikke gå på kompromis med kvaliteten. Fra den første berøring adskiller de forskellige Zaltoglas sig fra alle andre glas. Perfekt mundblæst krystal uden bly i et ekstraordinært design, der næsten virker for sart til at holde i hånden, selvom de netop er skabt til dette. Simpelthen fnuglette og raffinerede glas, hvor form og funktion smelter sammen på et hidtil uset højt niveau. Det er næsten kunst. Med disse glas er resten af oplevelsen op til den heldige vin, der hældes i glasset.
KLUB LØGISMOSE
RABAT PÅ VIN
Som medlem af Klub Løgismose Vin & Mad får du altid min. 15% rabat ved køb af 6 ens flasker vin eller smagekasse samt gratis levering af vin. Er du ikke medlem, så bliv det i dag. Det er gratis og uforpligtende, og du får masser af fordele.