TEMA
JULEMIDDAG MED LØGISMOSE
Juleaften er kulminationen på december måneds flid og således årets hyggeligste gastronomiske fejring. Vores kokke er gavmilde i denne tid og deler her rundhåndet ud af deres bedste juleopskrifter og kulinariske juleråd, så du med ro i sindet kan forberede og glæde dig til julemiddagen og så småt lade duften af julemad begynde at sprede sig.
SÆT TÆNDERNE I EN FRITGÅENDE AND
Vores frilandsberberiænder kommer fra Loiredalen i Vestfrankrig langs Atlanterhavets kyst, hvor man har opdrættet ænder siden 1600-tallet. Det oceaniske klima, som ikke er for varmt om sommeren, ej heller for koldt om vinteren samt et terræn rigt på græs og vand, gør området perfekt for berberiænder. Her lever ænderne med adgang til det fri på græsmarker fra de er 42 dage gamle og gerne før, hvis vejret tillader det. Når de ikke er ude, bor de i huse på 400 kvm, hvor de hygger sig i halmen. Berberiænder er oprindeligt en flyvefugl, hvilket giver mere brystkød og knap så meget fedt. Fordi de lever i det ude og bevæger sig, som de gør, er kødet mørkt, mørt og saftigt med masser af smag!
Løgismose kokkens andesauce
And med tilbehør af lun rødkål, brunede og hvide kartofler, måske en sprød grønkålssalat og så saucen. Det er saucen, der får julemiddagens enkelte elementer til at spille sammen og som i sidste ende løfter måltidet til nye højder. Løgismose kokkene har testet og finjusteret opskriften, så vi kan sikre, at saucen bliver lige så velsmagende, som juletraditionen foreskriver. Vores andesauce er tilberedt fra bunden i Løgismose-køkkenet på Fyn, hvor vores kokke har lavet den på andefond og rødvin og tilsmagt den med svesker og æbler. Det er sauce, der kommer utrolig tæt på oplevelsen af at være hjemmelavet!
KOKKENES TIPS TIL DEN GODE JULEMAD
KOKKETIPS
Sådan tilbereder og udskærer du en and
KOKKETIPS
Thomas Rodes juletips
Til en grønnere jul
Julebordet indeholder alt fra dejlig fed flæskesteg og brunede kartofler til and og saucer. Det betyder, mange af os, triller hjem med glade og mætte maver. Selvom det glæder vores julemunde, og vi har ventet siden sidste år, kan vi til tider have brug for et grønt indslag – for grøntsager og julemad er bestemt ikke uforenelige.
KLASSISK RISALAMANDE
Selvom livremmen strammer efter al den gode julemad, er der på magisk vis altid plads til den fløjlsbløde og vaniljemættede risalamande. Prikken over i’et er rigeligt polynesisk vanilje fra Tahiti, en eksklusiv og unik vaniljetype, som på flere måder adskiller sig fra den mere udbredte Bourbon vanilje. Vores konditors opskrift går for at være den bedste i kongeriget, og serverer du den med Løgismose kirsebærsauce på danske kirsebær, er der ikke et øje tørt!