TEMA
DÆK OP TIL JULEFROKOST
Nu’ det jul igen og nu’ det jul igen ... Ja, det er ganske sikkert og vist. Julen står for døren med alle dens overdådige gilder. Det er igen tid til at samles om julebordet med kollegaer, venner og familie, som vi fylder med alt fra sild, æg, rejer og rødspætte til postej, frikadeller, hønsesalat, medister og tarteletter. Alle tilbagevendende klassikere til den årlige julefrokost, og alle smørrebrød og retter vi ynder år efter år. Uanset hvem du skal fejre julefrokost med, kan du lade dig inspirere af de bedste opskrifter til julefrokosten og finde klassiske produkter, der passer strålende til julebordet.
ISKOLD JUL I ØLGLASSENE
Hvad er bedre end en iskold øl til julefrokosten? For os er øl er en uundværlig del af julefrokosten, da det komplementerer de til tider tunge og smagfulde retter, som traditionelt serveres ved højtiden. Klassikere som sild, lun leverpostej og flæskesteg kræver en kammerat, der kan balancere smagene, og her er øl ideelt – gerne med fyldig karakter og krydrede noter, der passer til julens krydderier.
KOM SILD PÅ JULEBORDET
Ingen julefrokost uden sild. Til det store sildegilde har vi fyldt hylderne i Netto med sild i lange baner. Løgismose serie af sild er alle fremstillet efter traditionelle bornholmske opskrifter og er gammeldags modnede. Sildene er skåret i bidder, så de er lige til at lægge på en god skrive rugbrød.
PRØV LIGE CIDER TIL JULEFROKOSTEN
Selvfølgelig drikker vi øl, både med og næsten uden alkohol til årets julefrokoster, og når vi er kommet forbi sildemadderne, sker det da også, at vi lader os friste af en flaske vin, men i år nyder vi måske allerhelst en cider. Nærmere bestemt den Champagne inspirerede Cider Brut Nature 2022 fra Lyby Cider House, som i september fuldt fortjent blev kåret som den bedste tørre cider ved Dansk Vinskue i Fredericia.
DANSKE SYLTKLASSIKERE
Vores kokke har kigget dybt i gamle sylteopskrifter og hentet inspiration fra mormorkøkkenet – idéen er nemlig at komme tilbage til de gamle dyder, hvor råvaren og smagen er i højsædet. Grøntsagerne syltes på Samsø, hvor man har en lang tradition og stor ekspertise for fremstilling af syltevarer.
HJEMMESYLT
Julebordets anretninger er præget af fede og fyldige smage, der kræver tilsmagning og tilbehør for ikke at opleves for overvældende og tunge. Med små smagsmæssige tips og det rette garniture kan du nemt gøre en stor forskel og løfte den samlede smagsoplevelse i retterne på julefrokostbordet.