30/11/2020 | Magasin 7 2020
Årets nytårsdessert med brownie, chokolademousse og hindbær
Intens browniebund med mælkechokolade-mousse, hindbær-hibiscusglaze og sprød topping af Summerbird hindbær-mandler.
Ingredienser
- Bund
- 25 g Løgismose smør
- 45 g Løgismose chokolade 70%
- 1 æg str. s/m
- 70 g sukker
- 10 g mel
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids bagepulver
- 5 g kakaopulver
- Lys chokolademousse
- 40 g Løgismose letmælk
- 40 g Løgismose piskefløde
- 1 stk æggeblomme
- 7 g sukker
- 95 g Løgismose mælkechokolade 36%
- 140 g Løgismose piskefløde letpisket
- Hindbær/hibiscus glaze
- 120 g hindbærpuré
- 20 g citronsaft
- 35 g glukosesirup eller glukosepulver
- 50 g sukker
- 2 g pectin
- 2½ g hibiscus tørret
Sådan gør du
Chokoaldebund
Step 1. Vej æg og sukker af i en skål og bland det sammen, så sukkeret bliver opløst.
Step 2. Smelt smør og smelt chokoladen, som er hakket i fine stykker, i det smeltede smør.
Step 3. Chokolademassen røres i skålen med æg og sukker. Til sidst tilføjes mel, salt, bagepulver og kakaopulver.
Step 4. Massen hældes i en lille smurt springform og bages ved 180 °C i ca. 25 minutter eller et ovnfast fad med bagepapir, ca. 22x15 cm.
Step 5. Når bunden er kold, tages den ud af formen og deles i 4 stykker, som passer med glasset du ønsker at anrette desserten i.
Chokolademousse
Step 1. Rør æggeblomme og sukker sammen.
Step 2. Kog fløde og mælk op og rør langsomt æggemassen i den lune fløde og mælk.
Step 3. . Hæld over chokoladen, som er hakket i mindre stykker og rør langsomt til en homogen masse, over medium varme.
Step 4. Tag blandingen af varmen og lad køle ned ca. til stuetemperatur.
Step 5. Når chokolademassen er kølet af starter du med et piske en skefuld fløde i blandingen hvorefter du forsigtigt vender chokoladeblandingen sammen med den letpiskede fløde.
Step 6. Kom ca. 80 g mousse i glasset med chokoladebunden og sæt glassene i fryseren natten over så moussen er helt kold inden glacen skal på.
Glace
Step 1. Hindbærpure, citron og glukose koges op. Sukker og pectin blandes sammen og røres i den kogende væske. Kog op igen og tag af varmen.
Step 2. Rør hibiscus i og lad blandingen trække i 5 minutter.
Step 3. Sigt hibiscus fra, og afkøl let inden du hælder glacen på glassene med chokolademousse.
Anretning
Step 1. En bund lægges i bunden af et glas eller anden fladbundet skål.
Step 2. 80 g mousse sprøjtes i og glassene sættes på frys natten over.
Step 3. 50 g glace hældes på og desserten sættes på køl et par timer indtil den skal serveres.
Step 4. Top med hakkede Summerbird hindbær-mandler lige inden servering
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...