30/6/2019
Bærmousse med sommerbær
Bærmousse er en oplagt dessert i denne sæson. Kom bærmoussen i vores små dessertglas fra Weck som du kan finde i vores webshop her på siden. Du kan også bruge moussen sammen med flødeis, i lagkage eller i stedet for flødeskum på en tærte.
Ingredienser
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 200 g puré dit yndlingsbær, f.eks. jordbær , hindbær eller blåbær
- 6 g gelatine – ca. 3 blade husblas
- 75 g sukker
- 75 g pasteuriseret æggeblomme
Sådan gør du
Step 1.
Pisk fløden til en let og luftig flødeskum.
Step 2.
Lav en puré af dine yndlingsbær og lad den blive lun. Udblød gelatinen/husblasen i koldt vand og smelt den i den lune puré. Lad puréen køle af til den er lunken.
Step 3.
Pisk æggeblomme og sukker hvidt og luftigt og vend den afkølede puré i æggemassen.
Step 4.
Fold herefter forsigtigt den piskede fløde med æggemassen, så den forbliver luftig, til den er ensartet. Fyld moussen på glas eller forme og lad den sættes sig i køleskabet i minimum en halv time. Hvis du bruger silikoneforme, bør moussen stå i fryseren natten over, for at du kan få den ud af formen.
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...