1/9/2020
|
Magasin 5 2020
Blåbærgrød med letpisket fløde og ristede mandler
Tag de mørke bær under kærlig behandling med denne grød, der her serveres som dessert med letpisket fløde og ristede Marcona-mandler.
Ingredienser
- 800 g blåbær af god kvalitet, friske eller frosne
- 3 spsk akaciehonning
- Skrællen af en halv økologisk citron
- ⅓ tsk stødt lakridspulver
- ½ stk vaniljestang
- 75 g marcona-mandler
- 2 dl Løgismose piskefløde 38%
- 100 g friske blåbær og frisk mynte til servering
Sådan gør du
Step 1
Kom blåbær, honning, citronskal, vanilje og lakridspulver i en tykbundet gryde og små-kog blandingen ved lav temperatur i ca. 45-50 min. uden låg.
Step 2
Afkøl grøden helt inden servering. Halvér imens mandlerne og rist i ovnen ved 125 °C varmluft i 60 min. eller til de er gyldne.
Step 3
Pisk fløden let. Servér grøden med fløden, ristede mandler og eventuelt friske blåbær og lidt frisk mynte.
Andre forslag
Pavlova med vanilje creme fraiche
Pavlova er blevet en rigtig dessertklassiker. Marengsbunden kan selv den mindste konditor trylle ...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...