1/1/1970 |
Crème Brûlée
Med jernurt og syltede pærer
Ingredienser
- Syltede pærer
- 2 stk pærer
- 1 stk citron
- 3 dl vand
- 2½ dl sukker
- Crème Brûlée
- 5 dl Løgismose piskefløde
- 65 g sukker
- ½ stk vaniljestang
- 1 spsk tørret jernurt
- 6 stk pasteuriseret æggeblomme
- 2 stk syltede pærer
- 2 spsk rørsukker
Sådan gør du
Syltede pærer
Step 1. Skræl pærerne, del dem på langs og fjern stilk og kærnehus. Gnid dem med citron. Kom vand og sukker i en gryde og lad det koge ind i et par minutter. Læg pærerne i gryden og kog dem møre ved svag varme. Husk at de stadig skal have bid. Beregn fra 5-10 minutter alt efter sort og størrelse. Lad pærerne køle af i lagen.
Crème Brûlée
Step 1. Kom fløde, sukker, vaniljestang og jernurt i en gryde og lad det koge op. Sigt derefter massen og vend forsigtigt æggeblommerne i med en dejskraber.
Step 2. Skær pærerne i tern, fordel dem i bunden af formene og hæld ægge-flødeblandingen over pærerne.
Step 3. Sæt formene i ovnen og bag dem med varmluft ved 90-95 grader i ca. 2 timer, til de er faste.
Step 4. Tag dem ud af ovnen og afkøl helt, inden de karamelliseres med rørsukkeret på toppen. Dette gøres bedst med en gasbrænder, men man kan også sætte dem under grillen i ovnen. Hold et vågent øje med dem, da det lige pludseligt kan gå stærkt, og de smager, trods navnet, ikke godt brændt.
Step 5. Server straks.
Andre forslag
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...