Crème Brûlée
Med jernurt og syltede pærer
Ingredienser
- Syltede pærer
- 2 stk pærer
- 1 stk citron
- 3 dl vand
- 2½ dl sukker
- Crème Brûlée
- 5 dl Løgismose piskefløde
- 65 g sukker
- ½ stk vaniljestang
- 1 spsk tørret jernurt
- 6 stk pasteuriseret æggeblomme
- 2 stk syltede pærer
- 2 spsk rørsukker
Sådan gør du
Syltede pærer
Step 1. Skræl pærerne, del dem på langs og fjern stilk og kærnehus. Gnid dem med citron. Kom vand og sukker i en gryde og lad det koge ind i et par minutter. Læg pærerne i gryden og kog dem møre ved svag varme. Husk at de stadig skal have bid. Beregn fra 5-10 minutter alt efter sort og størrelse. Lad pærerne køle af i lagen.
Crème Brûlée
Step 1. Kom fløde, sukker, vaniljestang og jernurt i en gryde og lad det koge op. Sigt derefter massen og vend forsigtigt æggeblommerne i med en dejskraber.
Step 2. Skær pærerne i tern, fordel dem i bunden af formene og hæld ægge-flødeblandingen over pærerne.
Step 3. Sæt formene i ovnen og bag dem med varmluft ved 90-95 grader i ca. 2 timer, til de er faste.
Step 4. Tag dem ud af ovnen og afkøl helt, inden de karamelliseres med rørsukkeret på toppen. Dette gøres bedst med en gasbrænder, men man kan også sætte dem under grillen i ovnen. Hold et vågent øje med dem, da det lige pludseligt kan gå stærkt, og de smager, trods navnet, ikke godt brændt.
Step 5. Server straks.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Konditorens risalamande
Prikken over i’et på denne risalamande er rigeligt polynesisk vanilje høstet på øen Tahaa i Frans...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...