31/10/2020 | Magasin 7 2020
Flamberede figner med creme chantilly
En delikat, næsten luksuriøs og ikke mindst nem efterårs- og vinter- dessert med friske figner. Fignerne karamelliserer med varme krydderier og rødvin, flamberes i Cognac og serveres med luftig creme chantilly og portvin fra Colheita. Et oplagt bud på et alternativ til risalamanden juleaften, til dem, som ynder et sådan.
Ingredienser
- 6 store figner
- 3 tsk rørsukker
- 1 tsk god aromatisk honning , gerne kastanje- eller fyrhonning
- ½ citron , skal og saft herfra
- ½ appelsin , skal og saft herfra
- 2 vaniljestænger
- 1 kvist rosmarin
- 1 kvist timian
- 1 stk laurbærblad
- ½ stjerneanis
- 1 dl rødvin
- Et godt skvæt cognac
- 3 dl piskefløde
- 10 g florsukker
Sådan gør du
Step 1.
Smelt rørsukker og honning i en tykbundet pande med skallen og saften fra appelsin og citron, krydderurter, stjerneanis samt kornene fra en vaniljestang. Kog det til en gylden karamel ved moderat varme, sørg for at blandingen ikke brænder på.
Step 2.
Halvér fignerne og læg dem i panden med skærefladen nedad.
Step 3.
Skru ned for varmen og lad fignerne glasere i 12-15 min. Vend dem rundt og tilsæt rødvin og lad dem snurre yderligere 10 min.
Step 4.
Skru op for temperaturen. Når panden er blevet godt varm, tilsæt et ordentlig skvæt Cognac og antænd det.
Step 5.
Mens fignerne koger, tilsættes kornenes fra den anden vanilje- stang samt flormelis til piskefløden som piskes let. Fjern evt. krydderurter og citrusskaller fra panden med fignerne vha. en pincet.
Step 6.
Servér fignerne lune med en anelse af saften fra blanding* samt creme chantilly.
Step 7.
*Er saften i blandingen meget tynd, kan den koges ind til passende konsistens, efter fignerne er taget op.
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...