31/10/2022
|
Magasin 7 2022
Fransk konfekt - fruits déguisés
”Frugt i forklædning” er klassisk fransk julekonfekt, hvor tørret frugt som svesker, dadler, abrikoser og figner får selskab af en farverig stribe marcipan. Nogle franskmænd sværger også til lidt spiritus i marcipanen for at bryde med sødmen.
Ingredienser
- 100 g Summerbird marcipan
- 10 stk tørrede abrikoser
- 10 stk svesker fra Agen
- 20 stk valnødder fra Périgord
- Lidt grøn eller rød konditorfarve
Sådan gør du
Step 1.
Del marcipanen i to, og kom konditorfarven i den ene del. Del derefter hver del i 15 små kugler.
Step 2.
Halvér frugterne uden at skære helt igennem, og læg en lille, aflang kugle marcipan i midten af hver frugt, og tryk forsigtigt sammen.
Step 3.
Til valnødderne skal du lægge marcipanen mellem to valnøddekerner.
Tip
Den franske konfekt kan opbevares ca. en uge ved stuetemperatur, dækket af sølvpapir for at forhindre, at marcipanen tørrer ud.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...