31/10/2022 | Magasin 7 2022
Fransk konfekt - fruits déguisés
”Frugt i forklædning” er klassisk fransk julekonfekt, hvor tørret frugt som svesker, dadler, abrikoser og figner får selskab af en farverig stribe marcipan. Nogle franskmænd sværger også til lidt spiritus i marcipanen for at bryde med sødmen.
Ingredienser
- 100 g Summerbird marcipan
- 10 stk tørrede abrikoser
- 10 stk svesker fra Agen
- 20 stk valnødder fra Périgord
- Lidt grøn eller rød konditorfarve
Sådan gør du
Step 1.
Del marcipanen i to, og kom konditorfarven i den ene del. Del derefter hver del i 15 små kugler.
Step 2.
Halvér frugterne uden at skære helt igennem, og læg en lille, aflang kugle marcipan i midten af hver frugt, og tryk forsigtigt sammen.
Step 3.
Til valnødderne skal du lægge marcipanen mellem to valnøddekerner.
Tip
Den franske konfekt kan opbevares ca. en uge ved stuetemperatur, dækket af sølvpapir for at forhindre, at marcipanen tørrer ud.
Andre forslag
Helstegt canette
Løgismose canette er en ung berberiand, som opvokser frit på bjergskråningerne ved Chalosse i Les La...
Gløgg som Vermouth
Er du træt af den varme gløgg, så prøv denne opskrift. Servér Løgismose årgangsgløgg som vermuth med...
Julevelkomst drink
Servér denne boblende og let julekrydrede velkomstdrink til julefrokosten.
Klassisk flæskesteg
Garanti for sprøde svær.
Chokoladetrøfler med cognac
Julekonfekt
Marcipankugler
Julekonfekt