1/11/2022
|
Magasin 7 2022
Marcipanroulade
Julekonfekt
Ingredienser
- 200 g marcipan fra Summerbird
- 50 g svesker i Armagnac, Longuesserre
- 50 g valnødder
- 50 g kandiseret appelsinskal
- 50 g Summerbird nougat
- 2 spsk Løgismose portvin , efter temperament
- 150 g mørk chokolade 70% , kakaoprocent efter smag
Sådan gør du
Step 1.
Hak svesker, nødder og appelsinskal fint, og kom portvin over. Lad det trække natten over.
Step 2.
Dagen efter: Rul marcipanen ud til et rektangel med en tykkelse på 3-4 mm.
Step 3.
Varm nougaten i hænderne eller på radiatoren, og smør den ud på marcipanen. Fordel herefter frugt/nøddeblandingen jævnt over nougat og marcipan.
Step 4.
Rul rouladen forsigtigt sammen med begge hænder. Sæt herefter i køleskabet 1-2 timer.
Step 5.
Smelt den mørke chokolade i et vandbad. Den må max. varmes op til 31 °C!
Step 6.
Kom først chokolade i bunden af rouladen, og hæld derefter resten af chokoladen over rouladen.
Step 7.
Dekorer straks efter egen fantasi.
Tip
Rouladen kan opbevares i ca. en uge i køleskab eller 3 dage ved stue- temperatur.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Sveskehapsere
Kasper kastede sig over svesken og kreerede en konfektkage så intens, den tryller smilet frem sel...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...