30/11/2019 | Magasin 9 2019
Sveske–konfekt
Gå i det søde køkken og lav konfekt fra øverste skuffe, hvor de gode råvarer får lov at træde frem og tilsammen opnår en højere enhed. Nyd konfekten til jul, nytår eller en hvilken som helst anden anledning, hvor trangen til lidt sødt af højeste kvalitet skulle melde sig.
Ingredienser
- Ingredienser
- 1 dl Kahlua , eller din egen favorit-alkohol
- 200 g svesker uden sten
- 400 g marcipan fra Summerbird
- Marcona mandler til pynt
- 200 g chokolade til at dyppe konfekten i
Sådan gør du
Svesker
Step 1. Lad sveskerne trække i Kahlua natten over i en lukket bøtte, så de kan trække smag. Si sveskerne og hak dem. Bland svesker og marcipan til en ensartet masse og rul dem til ovale kugler.
Chokoladetemperering
Step 1. Smelt 3⁄4 af chokoladen over vandbad og tag den af varmen. Hak resten af chokoladen og vend den i den varme chokolade. Vend forsigtigt chokoladen mens den køler ned til 32 °C. Hæld chokoladen op i en smal, høj beholder.
Step 2. Tjek om chokoladen er tempereret ved at lave en lille prøve på en palet – hvis chokoladen størkner og ikke har striber, er den tempereret, som den skal.
Samling
Step 1. Stik en spids kniv ned i et stykke af sveskekonfekten og dyp den i chokolade, lad den dryppe lidt af og skrab evt. bunden af på beholderens kant.
Step 2. Sæt konfekten på et stykke bagepapir og dæk hullet fra kniven med en Marcona-mandel.
Tip
Tjek om chokoladen er tempereret ved at lave en lille prøve på en palet – hvis chokoladen størkner og ikke har striber, er den tempereret, som den skal.
Andre forslag
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...