Umuts tarteletter med Løgismose kylling
Umut Sakarya får flere måltider ud af én Løgismose kylling. Han bruger rup og stup på kyllingen og får både ramen og tarteletter med høns i asparges ud af den gode kylling. Opskriften på Umuts tarteletter med Løgismose kylling får du her. Er du nysgerrig på mere af det, så se med i Umuts video om kyllingen her.
Ingredienser
- Under- og overlår – fra den hele Løgismose kylling
- 1 porre
- 1 gulerod
- 1 løg
- 2 stængler bladselleri
- 1 pastinak
- Persillestilke
- Laurbærblade
- 1 håndfuld timian
- 2 liter vand
- 5 peberkorn
- 2 dåser asparges
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 3 dl Løgismose sødmælk
- Maizena
- Salt og peber
- Cherrytomater
- Persille
Sådan gør du
Step 1.
Læg kylling og suppeurter f.eks. porrer, gulerødder, løg, selleri, pastinak, persillestilke, laurbærbalde og timian i en gryde med sorte peberkorn og hæld ca. 2 liter kold vand over.
Step 2.
Bring gryden i kog og lad det simre i ca. 40 min. Sluk gryden efter kogning og lad kyllingen trække i en times tid i gryden. Sigt fonden igennem en fin si og pluk kyllingen. Reducer fonden til det halve.
step 3.
Tilsæt nu 2 dl aspargesvand (fra dåsen) til gryden samt 3 dl piskefløde og 3 dl sødmælk. Lad gryden komme op at koge og jævn saucen med maizena (husk at røre maizenaen helt ud inden i koldt vand og tilsæt den lidt ad gangen til gryden, der skal være i kog).
Step 4.
Vend nænsomt dåseasparges og kyllingestykkerne i saucen. Smag til med salt og peber. Server i lune tarteletskaller og pynt af med små tomater og et blad persille.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...