TEMA
Den søde juletid
Juleknas, marcipanfyldte grise, smørbagte småkager, kanel, konfekt i lange baner og julens søde vine. Juletiden er fyldt med hyggelige stunder, hvor søde sager hører sig til.
Sød juleafslutning
Julemåneden, dagene op til højtiden og især dagene mellem jul og nytår er den oplagte mulighed for at skabe ekstra plads til de søde vine. Der er sødmefyldt hjemmebag, knasende karamelliserede mandler, figner og dadler, og så er der naturligvis det obligatoriske punktum juleaften.
KONFEKT FRA ØVERSTE SKUFFE
Planlægger du din egen konfektproduktion, er der masser af supplement til den hjemmelavede konfekt i vores opskriftskartotek og i vores butikker og webshop. Alskens juleknas, marcipan, nougat og Amber-chokolade fra Summerbird, portvin og brun spiritus, konditorchokolade fra franske Valrhona, der alt sammen gør enhver hjemmekonditor glad i låget.
Vidste du, at det i gamle dage hovedsageligt var grisen, der leverede alle lækkerierne til det store julebord – og det skulle hyldes. Derfor er den søde marcipangris i mange danske hjem mandelgaven juleaften.
DIREKTE FRA CHOKOLADEFABRIKKEN
Vi har været på chokoladefabrik og udviklet søde sager, som du i julens ånd kan forære i værtindegave, julegave eller nyde bare fordi det er jul.
INGEN JUL UDEN SMÅKAGER
Og de skal være bagt med rigeligt smør, mandler og varme krydderier. Vaniljekranse, brunkager og pebernødder er vores bud på årets julebag. De er bagt med stor omhu og respekt for det gamle håndværk. De er økologiske, sprøde og en himmerigsmundfuld – særligt efter en frisk gåtur i det kolde vejr sammen med et varmt glas gløgg.
VIDEN OM PEBERNØDDEN
I dag skal pebernødder være smørbagt, fyldt med varme krydderier, sprøde og knasende. Det var de oprindeligt ikke.
Tilbage i 1500-1600-taller blev pebernødderne, eller peberkagerne, som de også blev kaldt, af rugmel, honning, et fåtal af de dengang eksklusive og dyre krydderier og uden hverken hjortetaksalt eller bagepulver. Men dengang var det rene lækkerier og en af de få beskæftigelser, hvor børnene var med i køkkenet – det var en fryd, for krydderier og knas var forbeholdt julen.
Smagen af jul på flaske
Julen smager bedst, når der er lidt for meget af det gode. Derfor inviterer vi dig denne vinter til at opleve fem slags gløgg - med og uden alkohol.
Gløgg har været en juletradition siden slutningen af det 19. århundrede og blev oprindeligt og meget sigende kaldet 'glødet vin', som man servede ved markederne i den kolde tid.
JULEGODTER
Forkæl dig selv eller én du har kær med en julekalender med 24 låger, hvor der bag hver låger gemmer sig en lille sød bid – både til store og små – og fyld slikskuffen med juleknas – marcipangrise og chokolademandler, snebolde og alskens fyldte chokolader.