RÅVAREFOKUS
JULEKONFEKT FRA ØVERSTE HYLDE
Vi nærmer os med hastige skridt december måned. En juletid fyldt med gode stunder, hvor søde sager hører sig til, og hyggen både kan være centreret om tilblivelsen og indtagelsen af godterne.
Fagskribent Emilie Schou Wilhjelm Ravn
1. oktober 2022
Magasin nr. 7 2022
Planlægger du din egen konfektproduktion, er der masser af supplement til den hjemmelavede konfekt i vores butikker samt i vores webshop. Bestiller du online, kan du få ingredienserne leveret lige til døren. Handler du i vores butikker, er du garanteret masser af julehygge.
Hele vejen rundt bugner vores sortiment af alskens juleknas, marcipan, nougat og Amber-chokolade fra Summerbird, portvin og brun spiritus, konditorchokolade fra franske Valrhona, der gør enhver hjemmekonditor glad i låget, piemontetiske hasselnødder, IGP-certificerede svesker fra Agen og AOC-certificerede valnødder fra Périgord.
Gå i det søde køkken og lav konfekt fra øverste hylde, hvor de gode råvarer får lov at træde frem og tilsammen opnår en højere enhed. Nyd konfekten til en god kop kaffe i utide, på juledagenes konfektfad, foran pejsen, juletræet og julefilmene eller som et luksuriøst sødt indslag til nytårsaften.
INGEN JUL UDEN PORTVIN
Hvis der er en vin, som har erobret højtiden, så er det portvinen, og i Løgismose bagland er Colheita favoritten. Den er blevet kaldt toppen i Tawny-kategorien, og nogen siger, at Colheita er for Tawny, hvad Vintage er for Ruby. Der er altid tale om vin fra en enkelt årgang, som modner 7 år på en symfoni af forskellige fade. Under den lange hvile lysnes farven samtidig med, at de unge, friske og frugtige aromaer forvandles til noget, der er langt mere elegant, komplekst, dybt og silkeagtigt. Og det forunderlige er, at en Colheita ikke bare tappes én, men adskillige gange. De 7 år er således bare et minimum, og da Poças Junior er en af de helt store Colheita-specialister, får du her muligheden for at komme med på en magisk rejse 10, 20 og 30 år tilbage i tiden.
SVESKEN PÅ DISKEN
Hvornår har du sidst fået en rigtig god sveske? Den der sveske, der har den helt rette smag, fugtighed og let karamelliserede, men bløde konsistens? Den der sveske, hvor du med stor glæde tager lige én til? Familieforetagendet Longuesserre har specialiseret sig i konfekt på blommer siden 1950, og vælger man svesker fra området omkring byen Egen, hvor Longuesserre holder til, venter der en sand delikatesse. Faktisk tøver vi ikke med at udnævne dem til at være verdens bedste svesker.
ÆGTE RÅVARER
Konfekt består af enkle råvarer, hvorfor du bør anvende råvarer af bedste kvalitet. Vi foreslår marcipanen fra Summerbird, hvor et højt indhold af spanske mandler samt en smule sukker danner rammerne om denne aromatiske, rene og smagfulde marcipan.
Og til konfekt der sig nougat hører. Ren kraftfuld nougat med et stort indhold af hasselnødder, mørk chokolade og vanilje. Ligesom marcipanen fra Summerbird egner nougaten fra Summerbird sig ikke blot til at spise ren, men også i bagværk, desserter og særligt konfekt.
RÅVAREFOKUS
Fyld sensommeren og efteråret med blommer.
RÅVAREFOKUS
De vilde hvidløg i skovbunden
RÅVAREFOKUS
Pasta er ikke bare pasta. Læs med og bliv klogere.
RÅVAREFOKUS
Lær mere om den knoldede rod
RÅVAREFOKUS
Fyld juletiden med konfekt fra øverste hylde
RÅVAREFOKUS
Byd efteråret velkommen med kastanjer i køkkenet
RÅVAREFOKUS
Sæt gang i sylteriet med opskrifter og tricks til din syltning
RÅVAREFOKUS
Alle elsker dem jo
RÅVAREFOKUS
Bliv klogere på fladfisk, vinen du bør servere til samt hvordan du tilbereder dem
RÅVAREFOKUS
Æg hører ufravigeligt sammen med foråret
RÅVAREFOKUS
Nymfelår, snegle og frøer
RÅVAREFOKUS
Sild i lange baner til frokostbordet
RÅVAREFOKUS
Ost der skal modnes
RÅVAREFOKUS
Velsmag i en nøddeskal
RÅVAREFOKUS
På skattejagt i skovbunden
RÅVAREFOKUS
Smagen af dansk sommer
RÅVAREFOKUS
Frugt eller grøntsag?
RÅVAREFOKUS
Hvilke vine skal du servere til artiskok?
RÅVAREFOKUS
Grønsagen der egentlig var et bær
RÅVAREFOKUS
De søde, røde Jordbær
RÅVAREFOKUS
Jeg tror, de fleste kan huske deres første østers...
RÅVAREFOKUS
Og hvordan de renses
RÅVAREFOKUS
Pata Negra Iberico Bellota
RÅVAREFOKUS
Hvad er egentligt forskellen?
RÅVAREFOKUS
Vidste du, at græskarplanten sætter verdens største bær? Frugten på planterne i slægten Cucurbiteae er faktisk bær og slægten dækker ca. 13 arter
RÅVAREFOKUS
Sensommerens mørke, vilde bær
RÅVAREFOKUS
Smag på Danmark
RÅVAREFOKUS
Om udskæringer, tilberedninger og opskrifter
RÅVAREFOKUS
Polynesiske guldkorn
RÅVAREFOKUS
En gave fra havet
RÅVAREFOKUS
Lær om forskellene på de forskellige typer caviar
RÅVAREFOKUS
De søde og sprøde pærer er i sæson netop nu!
RÅVAREFOKUS
Kend dem på knækket
RÅVAREFOKUS
Både hønseægget, vagtelæg og dem af chokolade
RÅVAREFOKUS
Derfor er de så eftertragtede
RÅVAREFOKUS
Frugt og grønt fra Rungis Paris
RÅVAREFOKUS
og vinene dertil
RÅVAREFOKUS
Nye måder at servere sin laks
RÅVAREFOKUS
Delikat og yndefuld
RÅVAREFOKUS
De kolde måneder er oplagte til simremad
RÅVAREFOKUS
Hvorfor er det så sundt med kål?
RÅVAREFOKUS
Fyld sensommeren og efteråret med blommer.
RÅVAREFOKUS
De vilde hvidløg i skovbunden
RÅVAREFOKUS
Pasta er ikke bare pasta. Læs med og bliv klogere.
RÅVAREFOKUS
Lær mere om den knoldede rod
RÅVAREFOKUS
Fyld juletiden med konfekt fra øverste hylde
RÅVAREFOKUS
Byd efteråret velkommen med kastanjer i køkkenet
RÅVAREFOKUS
Sæt gang i sylteriet med opskrifter og tricks til din syltning
RÅVAREFOKUS
Alle elsker dem jo
RÅVAREFOKUS
Bliv klogere på fladfisk, vinen du bør servere til samt hvordan du tilbereder dem
RÅVAREFOKUS
Æg hører ufravigeligt sammen med foråret
RÅVAREFOKUS
Nymfelår, snegle og frøer
RÅVAREFOKUS
Sild i lange baner til frokostbordet
RÅVAREFOKUS
Ost der skal modnes
RÅVAREFOKUS
Velsmag i en nøddeskal
RÅVAREFOKUS
På skattejagt i skovbunden
RÅVAREFOKUS
Smagen af dansk sommer
RÅVAREFOKUS
Frugt eller grøntsag?
RÅVAREFOKUS
Hvilke vine skal du servere til artiskok?
RÅVAREFOKUS
Grønsagen der egentlig var et bær
RÅVAREFOKUS
De søde, røde Jordbær
RÅVAREFOKUS
Jeg tror, de fleste kan huske deres første østers...
RÅVAREFOKUS
Og hvordan de renses
RÅVAREFOKUS
Pata Negra Iberico Bellota
RÅVAREFOKUS
Hvad er egentligt forskellen?
RÅVAREFOKUS
Vidste du, at græskarplanten sætter verdens største bær? Frugten på planterne i slægten Cucurbiteae er faktisk bær og slægten dækker ca. 13 arter
RÅVAREFOKUS
Sensommerens mørke, vilde bær
RÅVAREFOKUS
Smag på Danmark
RÅVAREFOKUS
Om udskæringer, tilberedninger og opskrifter
RÅVAREFOKUS
Polynesiske guldkorn
RÅVAREFOKUS
En gave fra havet
RÅVAREFOKUS
Lær om forskellene på de forskellige typer caviar
RÅVAREFOKUS
De søde og sprøde pærer er i sæson netop nu!
RÅVAREFOKUS
Kend dem på knækket
RÅVAREFOKUS
Både hønseægget, vagtelæg og dem af chokolade
RÅVAREFOKUS
Derfor er de så eftertragtede
RÅVAREFOKUS
Frugt og grønt fra Rungis Paris
RÅVAREFOKUS
og vinene dertil
RÅVAREFOKUS
Nye måder at servere sin laks
RÅVAREFOKUS
Delikat og yndefuld
RÅVAREFOKUS
De kolde måneder er oplagte til simremad
RÅVAREFOKUS
Hvorfor er det så sundt med kål?