1/1/1970 |
Butterdej med tonka-mousseline og sommerbær
Butterdejens knasende sprødhed sammen med den søde creme og de friske bær, gør denne dessert svær at modstå. Bærrene kan selvfølgelig varieres alt efter sæson, og hvad der er tilgængeligt. I de lidt koldere måneder bruges der naturligvis syltede eller henkogte frugter.
Ingredienser
- Butterdej
- 200 g butterdej
- 4 spsk flormelis
- Tonka-mousseline
- 1 stang vanilje
- 2 dl sødmælk
- 2 stk æggeblommer
- 50 g sukker
- ½ tonkabønner (kan købes hos specialkøbmanden eller nettet)
- 20 g maizena
- 1 dl Løgismose piskefløde
- Bær
- 1 håndfuld hindbær
- 1 håndfuld brombær
- 1 håndfuld solbær
- 1 håndfuld ribs
- Pynt
- 12 blade citronmelisse
Sådan gør du
Butterdej
Step 1. Drys butterdejen og bordpladen med et godt lag flormelis. Arbejd sukkeret ind i dejen, mens den rulles ud, så dejen bliver flot karamelliseret under bagningen. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 1⁄2 cm. Skær herefter dejen ud i stykker a 5 x 5 cm og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min.
Tonka-mousseline
Step 1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af kniven. Kom mælk, æggeblommer, sukker, vaniljekorn, revet tonkabønne og maizena i en gryde og kog det igennem i ca. 5 minutter under konstant omrøring, til cremen er tyk og blank.
Step 2. Sæt den på køl og pisk imens fløden til skum. Når cremen er helt kold, piskes den glat igen, brug evt. en stavblender og vend herefter fløden i lidt ad gangen.
Step 3. Anret desserten i lag med butterdej, creme og bær. Slut af med at drysse lidt ekstra flormelis over og pynt med citronmelisse.
Andre forslag
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...