31/1/2021 | Magasin 2 2021
Calvadosdessert
Calvados passer perfekt i det søde køkken og særligt i denne kombination af gammel - dags æblekage og den italienske tiramisu. Denne Calvados-dessert indeholder de bedste ingredienser fra begge verdener. Desserten består af æblegrød, vanilje - creme og ladyfingers vædet i Calvados – hvilket er den helt perfekte afslutning på en god middag!
Ingredienser
- Calvados
- 4 stk store æbler
- Lys rørsukker
- 8 stk ladyfingers
- 1 dl Calvados
- 50 g hasselnødder letristede og grofthakkede
- 8 stk æblechips eller tynde skiver frisk æble
- ½ stk vaniljestang
- Rosmarin eller anden krydderurt
- Vaniljecreme
- 2 stk æggeblommer
- 2 spsk lys rørsukker
- ½ stang vanilje
- 2 dl Løgismose piskefløde
Sådan gør du
Step 1.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt. Pisk fløden til skum og vend den sammen med æggesnapsen.
Step 2.
Skræl æblerne og kog dem til en grød med halvdelen af kornene fra vaniljestangen. Smag til med sukker og lad grøden køle af.
Step 3.
Knæk ladyfingers i passende størrelse, så store som muligt, så de kan anrettes i 4 des - sertglas eller skåle. Væd dem med Calvados og lad dem gerne trække lidt, evt. på køl.
Step 4.
Anret den afkølede æblegrød ovenpå,herefter vaniljecreme og til sidst drysses de hak - kede hasselnødder ovenpå inden desserten pyntes med æblechips/æbleskiver og evt. en kvist rosmarin.
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...