Chokoladefondant
Denne lille dessert vækker altid glæde og en vis form for beundring hos ens gæster, når de opdager kagens bløde, flydende indre. Og når den så samtidig er meget simpel at fremstille, er lykken jo dobbelt. Med så få ingredienser er det utrolig vigtig at bruge chokolade af en vis kvalitet og intensitet. Gerne med nuancer af lidt syrlig frugt, som f.eks. Manjari fra Valrhona.
Ingredienser
- 50 g Løgismose chokolade 70%
- 45 g Løgismose smør
- 50 g sukker
- 20 g Løgismose hvedemel
- 40 g pasteuriseret æggehvide
- Lidt Løgismose smør og mel til at smøre kanterne af skålene
Sådan gør du
Step 1.
Smelt chokolade, smør og sukker i en tykbundet kasserolle ved svag varme. Blend melet i massen med en stavblender og blend til sidst æggehviderne i.
Step 2.
Hæld fyldet i små ildfaste skåle smurt med smør og drysset med mel. Sæt skålene i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter og lad dem derefter hvile i ca. 5 minutter, inden du forsigtigt vender dem ud af skålene. Man kan også vælge at servere desserterne direkte i skålene.
Step 3.
Du kan med fordel lave disse små desserter flere dage i forvejen og opbevare dem på frost. Da skal de blot tages ud i god tid og være helt optøede, inden du bager dem.
Tip
Server f.eks. fondanterne med en god vaniljeis til.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...