Chokoladekage med ganache
Dehydreret chokolade og yuzu-creme. Opskriften er skrevet i den rækkefølge de enkelte elementer i retten skal tilberedes.
Ingredienser
- Dehydreret chokolade
- 90 g Løgismose chokolade 57% eller 64%
- 3 stk æggehvide (100 g)
- 1 knivspids salt
- 30 g sukker
- 1½ stk æggeblomme (30 g)
- Yuzu-creme
- 90 g saft fra yuzu eller citron
- 1 stk æg (75 g)
- 1 stk æggeblomme
- 100 g sukker
- 1 blad husblas
- 135 g Løgismose smør
- Chokolade-creme
- 80 g Løgismose chokolade 64%
- 80 g Løgismose piskefløde
- 1½ tsk sukker (8 g)
- 1 blad husblas
- Chokoladekage
- 3 stk æggehvider (100 g)
- 30 g sukker
- 65 g Løgismose chokolade 57% eller 64%
- 25 g Løgismose smør
- 3 stk æggeblommer (65 g)
- Chokolade-ganache
Sådan gør du
Dehydreret chokolade
Step 1. Pisk æggehvider med salt – tilsæt sukker langsomt til du får en luftig og stiv marengsmasse.
Step 2. Smelt chokoladen langsomt i et vandbad og rør det sammen med æggeblommerne.
Step 3. Vend chokolademassen med de piskede æggehvider. Det er vigtigt du ikke pisker, men vender det forsigtigt sammen.
Step 4. Smør massen ud på en bageplade og lad det tørre ca. 8-9 timer i ovnen ved 40-50 °C, gerne ved varmluft. Du kan med fordel sætte det over om aftenen og tage det ud om morgenen.
Step 5. Knæk den dehydrerede chokolade i passende stykker, der kan stå fint op ad den færdige kage.
Yuzu-creme
Step 1. Udblød husblas i en skål med koldt vand.
Step 2. Varm yuzusaft, æg og æggeblommer over vandbad til det er ca. 75 °C.
Step 3. Tilsæt husblas og rør den ud i massen. Hæld massen i en blender og blend smørret i lidt ad gangen.
Step 4. Fyld cremen i en sprøjtepose og gem den på køl til desserten skal anrettes.
Chokolade-creme
Step 1. Udblød husblas i en skål med koldt vand.
Step 2. Rør æggeblommer og sukker sammen. Smelt chokoladen i et vandbad.
Step 3. Varm fløden op til den begynder at koge og rør den sammen med æggeblommer og den smeltede chokolade.
Step 4. Tilsæt den udblødte husblas og rør rundt til den er opløst.
Step 5. Lad cremen afkøle i skålen ca. 20-25 min.
Chokoladekage
Step 1. Pisk æggehvider og sukker til en luftig masse.
Step 2. Smelt chokolade og smør i et vandbad og lad det køle ned til det er lunt (ca. 32 °C)
Step 3. Rør æggeblommer ud i æggehvidemassen. Tilsæt chokolade/smør-massen og rør forsigtigt rundt til du har en ensartet masse.
Step 4. Hæld massen ud på 2 bageplader i en tykkelse på ca. 0,3-0,5 cm. Bag ved 220 °C i 5-6 min.
Step 5. Lad pladen køle af og skær den ud i 5 lige store stykker.
Chokolade-ganache
Step 1. Knæk chokoladen i store stykker og kom dem i en skål. Varm fløde, mælk og smør op til kogepunktet og hæld det over chokoladen.
Step 2. Lad det køle af 5-6 min.
Anretning
Step 1. Læg et chokoladekage-lag i bunden af en form beklædt med bagepapir, eller en springform ca. 20 * 30 cm. Det er vigtigt du kan få kagen op ad formen igen.
Step 2. Hæld ca. en fjerdedel af chokolade-ganachen henover chokoladekage-laget, laget skal være ca. 0,5 cm tykt.
Step 3. Gentag 3 gange og slut med det sidste lag chokoladekage.
Step 4. Lad kagen stå på køl minimum 1 time, gerne 3-4 timer.
Step 5. Hæld ganachen ud over kagen og lad den stå og sætte sig 10 min. inden den skæres ud.
Step 6. Skær kagen i 8 stykker. Anret hvert stykke på en tallerken og pynt med yuzu-creme og dehydreret chokolade.
Tip
Du kan sagtens bruge saft fra andre citrusfrugter end yuzu.
Tip
Hvis du stiller kagen på frost i 45-60 minutter, kan du skære den helt skarpt ud ved anretning.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...