1/1/1970 |
Chokolademousse
Dessert-klassikeren, der aldrig slår fejl.
Ingredienser
- 1 dl pasteuriseret æggeblomme
- 80 g sukker
- ½ stk vaniljestang
- 2 dl pasteuriseret æggehvide
- 300 g Løgismose chokolade 70%
- ½ l Løgismose piskefløde
Sådan gør du
Step 1.
Smelt chokoladen i et vandbad. Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukker og kornene fra vaniljestangen. I en anden skål piskes æggehviderne stive og endelig piskes fløden til flødeskum i en tredje skål.
Step 2.
Start herefter med at chokoladen og æggeblommerne sammen. Tilsæt dernæst flødeskum og til sidst vendes æggehviderne forsigtigt i.
Step 3.
Hvis man ønsker det, kan moussen smages til med for eksempel Tonganød, ristede mandler eller revet appelsinskal.
Step 4.
Det anbefales at lade moussen stå på køl en times tid inden servering.
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...