30/3/2021 | Magasin 3 2021
Citronfromage
Citroner er et af det grønne spisekammers mest alsidige frugter og de syrlige, smukt gule citroner kan bidrage positivt til de fleste retter.
Ingredienser
- ½ liter Løgismose piskefløde 38%
- 75 g sukker
- 2 store æg
- 3½ blade husblas
- 1 stk vaniljestang , kornene herfra
- Skal og saft fra 1-2 citroner
Sådan gør du
Step 1
Pisk fløden til en let skum og stil på køl.
Step 2
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland med lidt sukker. Pisk herefter citronskal, sukker og æg hvidt og luftigt med vaniljekornene.
Step 3
Hæld saften af citroner i en kasserolle og opblød husblas heri. Når den er helt opblødt, opløses den ved svag varme og hældes, under stadig piskning, i æggemassen. Vend forsigtigt flødeskummen heri og justér eventuelt med mere citronsaft.
Step 5
Hæld fromagen i portionsforme og sæt på køl natten over.
Tip
Find friske italienske citroner i vores butik på Nordre Toldbod
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...