"Flæskesteg"
Med æbler og svesker
Ingredienser
- 1 stk svinemørbrad
- 1 slag af svin af samme længde som mørbraden
- 2 stk æbler
- 1 spsk Løgismose smør
- 100 g svesker
- 1 kvist rosmarin
- 1 spsk vindruekerneolie
- Salt og friskkværnet peber
- Kødsnor
Sådan gør du
Step 1.
Puds sener af mørbraden. Rids skindsiden af slaget i harlekintern. Vask æblerne, skræl dem, fjern kernehusene og skær dem i grove tern. Sauter æblerne i lidt smør på en pande sammen med svesker og rosmarin. Krydr med salt og peber. Læg slaget med den ridsede side nedad og fordel æble- sveskekompotten ovenpå. Læg derefter den rensede mørbrad i en af siderne og rul slaget omkring mørbraden.
Step 2.
Snør rullen med kødsnor, ikke for stramt, da kompotten så vil blive presset ud. Brun stegen godt på panden i lidt vindruekerneolie og krydr med salt og peber. Steg den færdig på risten i ovnen ved 180 grader, til den har en kernetemperatur på 65 grader, og sværen er gylden og sprød. Husk at sætte et fad under til at opsamle det overskydende fedt. Lad derefter stegen hvile på risten i ca. 10 minutter.
Step 3.
Tænd grillen i ovnen og grill stegen på alle sider i ca. 1 minut, så den bliver ekstra sprød.
Step 4.
Brug skyen fra drypbakken til sauce. Si fedtet fra og brug skyen i en klassisk opbagt sauce.
Step 5.
Server gerne stegen sammen med rødkål og brunede kartofler. Men husk, at stegen også egner sig fortræffeligt som koldt pålæg på rugbrød, eller lun i en lækker sandwich.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...