31/8/2021 | Magasin 7 2021
Flaugnarde med brombær
Sandsynligvis fordi den er så hurtig og enkel at lave, er flaugnarde, der her er bagt med brombær, blevet en fast bestanddel i franske hjem hver søndag eftermiddag hele sommerhalvåret. Vi spiser den med vanilje-creme fraiche og nyder et glas af vores egen Tawny til, fordi vi slet ikke ikke kan lade være.
Ingredienser
- 200 g brombær
- 65 g mel
- 65 g sukker
- 3 æg
- 1 æggeblomme
- 4 dl Løgismose sødmælk
- 85 g Løgismose creme fraiche 18%
- 3 cl calvados
- 1 vaniljestang
- Løgismose smør , til at smøre formen
- Vanilje-creme fraiche
- 150 g Løgismose creme fraiche 18%
- 1 vaniljestang
- 2 tsk sukker
- Grej
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 200 °C.
Step 2.
Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk, creme fraiche og vaniljekorn. Blend kort med en stavblender eller pisk hårdt med håndpisker. Tilsæt herefter sukker, mel og Calvados samtidigt med, at du pisker med et piskeris, så der ikke opstår klumper. Dejen ligner til forveksling en pandekagedej.
Step 3.
Smør formen med smør og strø sukker på siderne af panderne eller formene og i bunden. Hæld 1/3 af dejen i formen og bag den i 8 minutter.
Step 4.
Tag den herefter ud, hæld resten af dejen ud over og fordel brombærrene på toppen af kagerne. Stil kagerne tilbage i ovnen og bag yderligere i ca. 16-18 minutter, til de er gyldenbrune og faste.
Step 5.
Bland creme fraiche, ca. 1 spsk pr. kage, med kornene fra vaniljestangen samt 2 tsk. sukker.
Step 6.
Nyd kagerne lune eller ved stuetemperatur med vanilje-creme fraiche.
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...