19/9/2025
|
Løgismose i Netto
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han nemlig mornaysauce og så tilfører han tynde skiver porrer til lagene med kartoffel.
Uagtet betegnelsen, er de bagte kartofler med god grund blevet en klassiker på middagsbordene – flødekartofler smager bare godt.
Ingredienser
- 1 bøtte Løgismose økologisk mornaysauce
- 300 g kartofler
- 1 porre
- Evt. ost til toppen
- Salt
- Løgismose smør til formen
Sådan gør du
Step 1
Rens kartofler og porre og skær i ultratynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.
Step 2
Smør et ovnfast fad med smør og læg lagvis kartofler, porre, mornaysauce og lidt salt heri. Drys med ost på toppen.
Step 3
Dæk med sølvpapir og bag i ovnen ved 200 °C i 45 min. Tag sølvpapiret af og bag yderligere 15 min. til toppen er smuk gylden.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...