Fri-mig-fra-influenza-suppe
Opskrift på kyllingesuppe med masser af ingefær, citron, chili urter og grøntsager – vi kalder den "fri-mig-fra-influenza"-suppe, fordi den er propfyldt med alle de mineraler, proteiner og vitaminer, som kroppen higer efter, når næsen løber.
Ingredienser
- Løgismose olivenolie
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 3 fed hvidløg
- chili efter smag
- ingefær (ca. 3 cm, revet eller hakket)
- 2 stk Løgismose kyllingebryster
- kyllingefond
- 2 liter vand
- 1 Citron
- Salt og peber
- Frisk koriander
- forårsløg
- Chiliolie
Sådan gør du
Step 1
Hak løg, gulerødder, bladselleri, hvidløg, chili, citrongræs, forårsløg og ingefær.
Step 2
Varm olivenolie op i en stor gryde ved middel varme, og steg kyllingebrysterne, til de er let gyldne. Tag herefter kyllingebrysterne op, og læg dem til side.
Step 3
Sautér løg, gulerødder, bladselleri og chili indtil grøntsagerne er møre, ca. 3-4 minutter.
Step 4
Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg videre, indtil det dufter dejligt, ca. 1-2 minutter.
Step 5
Hæld kyllingefond og vand i gryden. Tilsæt kyllingebrysterne, og bring suppen i kog. Skru ned for varmen, læg låg på, og lad den simre, indtil kyllingen er gennemkogt, ca. 10-12 minutter. Tag kyllingen op, og riv den i mindre stykker, enten med fingrene eller to gafler.
Step 6
Kom den revne kylling tilbage i suppen, og tilsæt citronsaft. Smag til med salt og peber.
Step 7
Server straks, toppet med forårsløg, frisk koriander og chiliolie, hvis du ønsker ekstra spice.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...