Fri-mig-fra-influenza-suppe
Opskrift på kyllingesuppe med masser af ingefær, citron, chili urter og grøntsager – vi kalder den "fri-mig-fra-influenza"-suppe, fordi den er propfyldt med alle de mineraler, proteiner og vitaminer, som kroppen higer efter, når næsen løber.
Ingredienser
- Løgismose olivenolie
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 3 fed hvidløg
- chili efter smag
- ingefær (ca. 3 cm, revet eller hakket)
- 2 stk Løgismose kyllingebryster
- kyllingefond
- 2 liter vand
- 1 Citron
- Salt og peber
- Frisk koriander
- forårsløg
- Chiliolie
Sådan gør du
Step 1
Hak løg, gulerødder, bladselleri, hvidløg, chili, citrongræs, forårsløg og ingefær.
Step 2
Varm olivenolie op i en stor gryde ved middel varme, og steg kyllingebrysterne, til de er let gyldne. Tag herefter kyllingebrysterne op, og læg dem til side.
Step 3
Sautér løg, gulerødder, bladselleri og chili indtil grøntsagerne er møre, ca. 3-4 minutter.
Step 4
Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg videre, indtil det dufter dejligt, ca. 1-2 minutter.
Step 5
Hæld kyllingefond og vand i gryden. Tilsæt kyllingebrysterne, og bring suppen i kog. Skru ned for varmen, læg låg på, og lad den simre, indtil kyllingen er gennemkogt, ca. 10-12 minutter. Tag kyllingen op, og riv den i mindre stykker, enten med fingrene eller to gafler.
Step 6
Kom den revne kylling tilbage i suppen, og tilsæt citronsaft. Smag til med salt og peber.
Step 7
Server straks, toppet med forårsløg, frisk koriander og chiliolie, hvis du ønsker ekstra spice.
Andre forslag
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...