Fri-mig-fra-influenza-suppe
Opskrift på kyllingesuppe med masser af ingefær, citron, chili urter og grøntsager – vi kalder den "fri-mig-fra-influenza"-suppe, fordi den er propfyldt med alle de mineraler, proteiner og vitaminer, som kroppen higer efter, når næsen løber.
Ingredienser
- Løgismose olivenolie
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 3 fed hvidløg
- chili efter smag
- ingefær (ca. 3 cm, revet eller hakket)
- 2 stk Løgismose kyllingebryster
- kyllingefond
- 2 liter vand
- 1 Citron
- Salt og peber
- Frisk koriander
- forårsløg
- Chiliolie
Sådan gør du
Step 1
Hak løg, gulerødder, bladselleri, hvidløg, chili, citrongræs, forårsløg og ingefær.
Step 2
Varm olivenolie op i en stor gryde ved middel varme, og steg kyllingebrysterne, til de er let gyldne. Tag herefter kyllingebrysterne op, og læg dem til side.
Step 3
Sautér løg, gulerødder, bladselleri og chili indtil grøntsagerne er møre, ca. 3-4 minutter.
Step 4
Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg videre, indtil det dufter dejligt, ca. 1-2 minutter.
Step 5
Hæld kyllingefond og vand i gryden. Tilsæt kyllingebrysterne, og bring suppen i kog. Skru ned for varmen, læg låg på, og lad den simre, indtil kyllingen er gennemkogt, ca. 10-12 minutter. Tag kyllingen op, og riv den i mindre stykker, enten med fingrene eller to gafler.
Step 6
Kom den revne kylling tilbage i suppen, og tilsæt citronsaft. Smag til med salt og peber.
Step 7
Server straks, toppet med forårsløg, frisk koriander og chiliolie, hvis du ønsker ekstra spice.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...