20/10/2023
Hjemmelavet granola med karamelsirup, kokos og nødder
Der findes et væld af granolaopskrifter – i vores version erstatter vi honning med saltkaramelsirup, hvilket giver en dyb smag af toffee og naturligvis karamel. Det bedste er, at det slet ikke er så svært at lave sin egen granola, og det smager tilmed meget bedre end det, der kan købes for penge.
Ingredienser
- 100 g grovvalsede havregryn
- 50 g solsikkekerner
- 50 g græskarkerner
- 70 g Løgismose karamelsirup
- 50 g tørret frugt
- 30 g ristede kokosflager
- 50 g ristede og afskallede hasselnødder
Sådan gør du
Step 1
Rist havregryn og kerner på en tør pande, indtil det hele er gyldent og kernerne popper af glæde.
Step 2
Tilsæt forsigtigt siruppen og lad det hele bage sammen på panden. Rør jævnligt rundt undervejs, så det ikke brænder på. Hæld det på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt.
Step 3
Hak frugt og nødder groft, og bland det sammen med den afkølede og tørrede granola.
Step 4
Nyd på Løgismose skyr, gerne med sæsonens bær og frugt eller kompot.
Tip
Du kan udskifte hasselnødderne med dine yndlingsnødder.
Andre forslag
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Karamelliseret ananas
Hvem vil ikke gerne starte dagen med Piña Colada?
Nydt på Løgismose økologiske kokosskyr m...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...
Bircher müsli
Bircher müsli, kold grød, overnight oats eller den velsmagende start på dagen – kært barn har man...