1/12/2024
|
Bocuse d'Or Team Danmark
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
Uanset om du foretrækker den danske, amerikanske eller franske betegnelse, så tør vi godt vove at påstå, at du med Bocuse-kokkenes opskrift på french toast med hjemmelavet appelsinsauce, pisket vaniljefraiche og mandler vil servere denne både morgen, middag og aften – ja sågar som dessert på årets sidste aften!
Ingredienser
- Suzette Sauce
- 250 g sukker
- 75 g Løgismose smør
- 1 salt
- 1 dl citronsaft
- 2 dl appelsinsaft
- 1 Løgismose polynesisk vaniljestang
- 1 dl grand marnier
- Pain Perdu
- 8 klodser hvidt brød uden skorpe
- 2 æg
- 4 dl Løgismose piskefløde
- 50 g rørsukker
- 1 Løgismose polynesisk vaniljestang
- Ekstra rørsukker
- 50 g Løgismose smør til stegning
- 20 g mandler uden skal
- Pisket creme fraiche med vanilje
- 200 g creme fraiche 38%
- 1 dl Løgismose piskefløde
- 2 spsk flormelis
- 1 Løgismose polynesisk vaniljestang
- ½ saften heraf
Sådan gør du
Suzette Sauce
Step 1. Flæk og skrab kornene ud af vaniljestangen. Mas med fordel vaniljekornene ud i sukker, så de ikke klumper sammen.
Step 2. Smelt sukker langsomt på en tør pande, indtil det karamelliserer og tilsæt da smør. Tilsæt vanilje, citronsaft, salt og appelsinsaft, efter smørret har bruset af.
Step 3. Kog saucen, til den tykner og tilsæt Grand Marnier (flambér, hvis du har brug for et show).
Step 4. Sigt saucen over i en ny stegepande og hold den lun ved svag varme indtil servering.
Pain Perdu
Step 1. Flæk og skrab kornene ud fra vaniljestangen. Mas med fordel vaniljekornene ud i sukker, så de ikke klumper sammen.
Step 2. Pisk æg, sukker og fløde sammen med kornene fra vaniljestangen.
Step 3. Dyp brødklodserne i æggemassen og steg dem i smør på alle sider, sammen med de tomme vaniljestænger.
Pisket creme fraiche med vanilje
Step 1. Flæk og skrab kornene ud af vaniljestangen. Mas med fordel vaniljekornene ud i sukker, så de ikke klumper sammen.
Step 2. Pisk creme fraiche, fløde, vanilje, sukker og citron luftigt som flødeskum.
Servering
Step 1. Lun de stegte brød op i Suzette Sauce og servér med pisket vaniljecreme, Suzette Sauce og ristede mandler.
Tip
Anvender du Løgismose polynesisk vanilje, kan du nøjes med at bruge en enkelt vaniljestang fordelt på alle tre elementer i opskriften.
Andre forslag
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...