30/11/2023 | Magasin 7 2023,Bocuse d'Or Team Danmark
Belgiske spinatvafler med Gruyére-ost
Ingredienser
- 250 g glutenfri hvedemel
- 12 g gær
- 125 g æggehvider
- 1 æg
- 1 dl Løgismose sødmælk
- 100 g Løgismose smør
- 10 g salt
- 30 g brun farin
- 75 g frossen hel spinat
- 75 g Gruyère eller anden fast ost
- 1 tsk muskatnød
Sådan gør du
Step 1
Tø spinaten op og pres overskydende væske fra. Benyt eventuelt mikroovn.
Step 2
Smelt smør ved svag varme i en gryde, til det bliver gyldent og dufter af nødder.
Step 3
Opløs gær i mælken og tilsæt æggehvider, æg, smør, salt, brunfarin, muskatnød og rør det til en glat masse.
Step 4
Riv Gruyére osten på den fine side at et rivejern. Vend optøet spinat og Gruyére ost i dejen og lad den hæve på køl natten over.
Step 5
Bag vaflerne i et vaffeljern, til de er gyldende og semi sprøde.
Tip
Basisdejen uden muskat, spinat og ost er perfekt til en almindelig vaffel med sirup og bærkompot.
Tip
Vaffeldejen egner sig til at fryse. Så du kan med fordel lave dejen i forvejen eller lave en større portion til flere gode gange.
Andre forslag
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...