Hjemmelavet nøddecreme
Med honningkagekrydderi. Det er faktisk meget let selv at lave ”nutella”. Og når du selv har lavet den, så ved du samtidig præcis, hvad der er i – modsat de mange færdigkøbte produkter. Hvis du er glad for desserter, så er denne opskrift altid god at have i baghånden. Den kan bruges både som smørelse på for eksempel lagkagebunde, som base for en lækker chokoladecreme eller som fyld i små tærter pyntet med bær.
Ingredienser
- 175 g hasselnødder - gerne de bedste af slagsen fra piemonte
- 3½ dl Løgismose piskefløde
- ½ tsk honningkage-krydderi
- 30 g honning
- 200 g Løgismose chokolade 70%
Sådan gør du
Step 1.
Varm ovnen op til 160 grader og rist hasselnødderne i ca. 15 minutter, til de har fået en jævn gylden farve. Afkøl nødderne, læg dem på den ene ende af et rent viskestykke, fold den anden ende hen over nødder og fjern hinderne ved at køre håndfladen over dem.
Step 2.
Lun fløde, honningkagekrydderi og honning i en kasserolle og smelt chokoladen over vandbad.
Step 3.
Kom de lune nødder og fløden i en blender og kør, til konsistensen er glat og fin. Tilsæt nu den flydende chokolade og blend igen, til det hele har en jævn konsistens.
Step 4.
Hæld nutellaen på skoldede syltetøjsglas og opbevar den i køleskabet, men tag den ud lidt før servering, så er den lettere at smøre på brødet.
Andre forslag
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Pizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld sommeren med fynsk ostehåndværk