28/2/2021 | Magasin 2 2021
Hummerfond
Ingredienser
- 1½ kg hummer-skaller eller skaller fra andre skaldyr.
- 2 stk gulerødder i skiver
- 1 stk porre i skiver (kun det hvide)
- ¼ stk fennikel i tern
- ¼ stk knoldselleri eller persillerod
- 20 stk korianderkorn
- Timian
- Persille
- 3 stk laurbærblade
- 2 spsk tomatpuré
- 20 stk korianderkorn
- 10 stk peberkorn
- 1 dl cognac
- 3 dl hvidvin
- 1½ l vand
Sådan gør du
Step 1.
Rist jomfruhummerskaller og grøntsager i en gryde til de tager lidt farve. Tilsæt tomatpure og lad det stege lidt med. Tilsæt cognac og flambér. Tilsæt hvidvin og reducer til det halve.
Step 2.
Tilsæt vand, urter og krydderier. Kog fonden op og lad dem simre i 25 min. Hvis der er tid, må fonden gerne trække til dagen efter før den sigtes og koges ind til passende smag.
Andre forslag
Butter Chicken-sauce med Paneer og spinat
En indisk vegetarret med Løgismose Butter Chicken-sauce
Melanzana alla parmigiana
Lag af stegt aubergine, tomatsauce, mozzarella og parmesan naturligvis. Parmigiano de Mellanzane er ...
Rørt oksetatar på velhængt mørbrad
Bistroklassikeren som næppe behøver den store introduktion. Rørt tatar er en sand fornøjelse at få s...
Pasta alla Puttanesca
Italiano tradizionale – det er hvad Spaghetti alla Puttanesca er. Den traditionelle italienske pasta...