19/10/2023
Karamelliseret ananas
Hvem vil ikke gerne starte dagen med Piña Colada?
Nydt på Løgismose økologiske kokosskyr med ristede kokosflager og cashewnødder, har du til en lille skål, der smager af troperne.
Ingredienser
- 1 ananas svarende til ca. 400 g
- 80 g honning
- 2 lime
- 1 knivspids vanilje (du kan både bruge ren vanilje fra en vaniljestang, vaniljesirup eller vaniljesukker)
- 35 g Løgismose sirup med mango og citron
Sådan gør du
Step 1
Skær ananas i store tern og vend med honning, vanilje og limesaft.
Step 2
Fordel ananas i et ovnfast fad og bag i ovnen ved 175 °C varmluft i 50-60 minutter. Rør rundt undervejs. Når ananassen er mør med bid og saften omkring dem bobler og karamelliserer, er ananassen færdig.
Step 3
Tilsæt limeskal, sirup med mango og citron til de bagte ananas og rør det hele sammen. Hæld derefter på glas og køl ned.
Step 4
Nyd de karamelliserede ananas på Løgismose kokosskyr med ristede cashewnødder og lidt ristede kokosflager.
Tip
Kompotten kan holde sig 14 dage på køl.
Andre forslag
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Hjemmelavet granola med karamelsirup, kokos og nødder
Der findes et væld af granolaopskrifter – i vores version erstatter vi honning med saltkaramelsir...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...
Bircher müsli
Bircher müsli, kold grød, overnight oats eller den velsmagende start på dagen – kært barn har man...