11/6/2019
Pannacotta med koldskål
Pannacotta med koldskål og kandiseret citronskal, bær og hvid ckolokade.Vi er mange, der ynder at spise koldskål til dessert i årets sommermåneder. Denne sommerdessert kræver en smule mere avancerede køkkenteknikker end den klassiske koldskål, men ingredienserne er de samme, blot tilsat lidt fløde, citron og sukker.
Ingredienser
- Pannacotta
- 350 g Løgismose piskefløde 38%
- 150 g Løgismose mormorkoldskål
- 50 g sukker
- ½ vaniljestang
- 5 g gelatine , (vær opmærksom på det er 5 g, ikke 5 blade)
- Kandiseret citronskal
- 1 økologisk citron
- Vand
- 100 g sukker
- Pynt
- Bær
- Hvid chokolade:
- Evt. Løgismose kammerjunkere
Sådan gør du
Pannacotta
Step 1. Kog fløde, vaniljekorn, vaniljestang og sukker op. Udblød imens gelatinen i koldt vand, indtil den føles som blødt gummi. Opløs gelatinen i den varme fløde.
Step 2. Si flødeblandingen gennem en sigte over i en skål og køl massen af, til den er lillefingervarm.
Step 3. Bland herefter flødemassen med koldskålen.
Step 4. Lad massen sætte sig, før den hældes i serveringsskåle, ellers vil vaniljekornene falde til bunds. Køl eventuelt massen ned over is, men det kræver, at du ofte tjekker massen, så den ikke pludselig har sat sig helt.
Kandiseret citronskal
Step 1. Lav fine tynde strimler af citronskallen enten ved hjælp af et juliennejern eller ved at skrælle citronen og skære tynde strimler af skallen.
Step 2. Put citronskallen i en lille kasserolle, dæk med vand.
Step 4. Kog op i 2 min. Si vandet fra. 100 g vand og 100 g sukker hældes op i kasserollen til citronskallen.
Step 5. Kog blanding op og lad den koge i 2 min.
Step 5. Lad skallen ligge i siruppen og køle af. Stil i køleskab, indtil det skal bruges.
Step 6. Pynt pannacottaen med kandiseret citronskal, bær, hvid chokolade og evt. knuste Løgismose kammerjunkere.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...