17/12/2019
Poulard en cocotte
Løgismose Poulard er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Poulards opdrættes som frilandskyllinger og bor i kyllingehuse i skovene omkring Les Landes ved Pyrenæerne. Her fodres de med lokalt dyrkede korn og majs samt mælk, for at tilføre kødet mere fedt og dermed smag. Kyllingerne slagtes først, når de er 120 dage gamle. Nyd f.eks. den saftige og smagsrige poulard til julemiddagen i stedet for andesteg.
Ingredienser
- 1 Løgismose poulard
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 helt hvidløg halveret på tværs
- 2 dl hvidvin
- 1½ dl vand
- 7 pillede bananskalotteløg
- 3 gulerødder skåret i grove stykker
- 1 citron saft og skal heraf
- Frisk timian rosmarin og salvie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 140 °C varmluft.
Step 2.
Krydr poularden med salt, både indvendig og udvendig. Brun poularden grundigt af på alle sider, i olie og smør, ved lav varme, i en stegegryde med tilhørende låg.
Step 3.
Ordn imens grøntsagerne og skær dem i meget grove stykker.
Step 4.
Tilfør hvidløg, urter og hvidvin til poularden, når den er brunet af og lad det simre til hvidvinen er kogt ind til ½ dl, og tilsæt da vandet. Kom låg på gryden og sæt gryden i ovnen.
Step 5.
Tilsæt løg, gulerødder og citronskal efter 30 minutter og lad poularden ovnstege yderligere 45 – 50 minutter i gryden under låg.
Step 6.
Tag poularden op af gryden og lad den trække i 15 minutter mens den holdes varm, inden udskæring. Hold også løg og gulerødder lune.
Step 7.
Tilbered evt. en sauce af stegeskyen, imens poularden trækker.
Step 8.
Skær Poularden ud og krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
Serveringsforslag
Glaserede kastanjer, stegte kartofler og rødkålssalat med mandler og appelsin.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Sveskehapsere
Kasper kastede sig over svesken og kreerede en konfektkage så intens, den tryller smilet frem sel...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...