Løgismose i Netto
Små tærter
Med spinat og gedeost. Den lille, hvide gedeost er med sin salte, friske og let-syrlige smag en rigtig god ingrediens i det salte køkken. Vores kok Thomas bruger gedeosten i disse små tærter sammen med spinat og pinjekerner. Tærterne pryder ethvert bord til både aften og frokost.
Ingredienser
- Tærtedej
- 62 g koldt Løgismose smør
- 160 g Løgismose hvedemel
- 1 stk æg
- ½ tsk salt
- ¼ dl iskoldt vand
- Lidt smeltet Løgismose smør til formene
- Fyld
- 200 g skyllet babyspinat
- 2 stk æg
- 1½ dl Løgismose piskefløde
- 2 fed hvidløg , knust
- 1 bundt persille , hakket
- 100 g gedeost
- 50 g pinjekerner
- Salt og friskkværnet peber
- Derudover
- 4 stk små tærtebunde , 10-12 cm Ø
- Røremaskine med dejkrog
Sådan gør du
Tærtedej
Step 1. Jo koldere en tærtedej kan røres sammen jo bedre. Man kan derfor med fordel køle melet af i køleskabet eller fryseren, inden man begynder på dejen.
Step 2. Skær smørret i tern og smuldr det godt sammen med melet. Kom blandingen i skålen til røremaskinen og brug dejkrogen til at samle dejen let. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør lige netop, til dejen har samlet sig. Tag evt. hænderne i brug til allersidst. Hvis dejen røres for meget, vil den trække sig sammen ved bagning.
Step 3. Tryk dejen en smule flad, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter.
Step 4. Tænd ovnen på 200 °C. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær 4 cirkler, der er lidt større end dine tærteforme, brug evt. en tallerken som skabelon. Pensl formene med lidt smeltet smør, inden dejen trykkes ned, der må gerne stikke lidt dej op over formen hele vejen rundt. Forbag bundene ved 200 grader i 10-15 minutter.
Fyld
Step 1. Spinaten lægges i et dørslag og overhældes med kogende vand og duppes derefter tør med køkkenrulle.
Step 2. Æg, fløde og hvidløg piskes sammen, tilsæt spinat, persille, peber, salt og vend det rundt. Fyldet hældes i tærtebundene, gedeosten smuldres over fyldet og der drysses med pinjekerner til sidst.
Step 3. Tærterne bages færdige ved 200 °C i 12-15 minutter, eller til fyldet er fast.
Tip
Du kan altid købe gedeost i gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.