30/6/2022
|
Magasin 4 2022
Stikkelsbærgrød
Fløjlsblød stikkelsbærgrød med let pisket flødeskum. Er der hedebølge over sommerlandet, kan grøden serveres med en kugle mælkeis i stedet.
Ingredienser
- 900 g stikkelsbær
- 2 dl vand
- 100 sukker
- 1 stk vaniljestang
- 3 tsk kartoffelmel
- Løgismose piskefløde 38%
Sådan gør du
Step 1. Hæld vand i en gryde. Tilsæt stikkelsbær, når vandet koger. Kog op.
Step 2. Blend stikkelsbærrene til en puré, når de er møre.
Step 3. Kog stikkelsbærmosen op, tilsæt sukker samt vanilje og lad den koge i et par minutter.
Step 4. Rør kartoffelstivelsen ud i lidt koldt vand. Hæld blandingen over i stikkelsbærgrøden under omrøring. Lad stikkelsbærgrøden koge i yderligere 4-5 minutter ved svag varme.
Step 5. Sæt den i køleskabet til næste dag og servér med mælk eller letpisket fløde.
Tip
Uanset om du bruger grønne eller røde stikkelsbær, vil din grød altid blive rød. Du kan vælge at blande stikkelsbær med andre bær.
Tip
Pisk kun fløden helt let, så den kan pyntes sirligt over grøden.
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...