30/6/2022 | Magasin 4 2022
Stikkelsbærgrød
Fløjlsblød stikkelsbærgrød med let pisket flødeskum. Er der hedebølge over sommerlandet, kan grøden serveres med en kugle mælkeis i stedet.
Ingredienser
- 900 g stikkelsbær
- 2 dl vand
- 100 sukker
- 1 stk vaniljestang
- 3 tsk kartoffelmel
- Løgismose piskefløde 38%
Sådan gør du
Step 1. Hæld vand i en gryde. Tilsæt stikkelsbær, når vandet koger. Kog op.
Step 2. Blend stikkelsbærrene til en puré, når de er møre.
Step 3. Kog stikkelsbærmosen op, tilsæt sukker samt vanilje og lad den koge i et par minutter.
Step 4. Rør kartoffelstivelsen ud i lidt koldt vand. Hæld blandingen over i stikkelsbærgrøden under omrøring. Lad stikkelsbærgrøden koge i yderligere 4-5 minutter ved svag varme.
Step 5. Sæt den i køleskabet til næste dag og servér med mælk eller letpisket fløde.
Tip
Uanset om du bruger grønne eller røde stikkelsbær, vil din grød altid blive rød. Du kan vælge at blande stikkelsbær med andre bær.
Tip
Pisk kun fløden helt let, så den kan pyntes sirligt over grøden.
Andre forslag
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...