9/11/2025
|
Magasin 5 2025
Sveskehapsere
Kasper kastede sig over svesken og kreerede en konfektkage så intens, den tryller smilet frem selv på årstidens mørkeste dage.
Sveskehapserne smelter næsten på tungen – små, konfektagtige skatte, tætte og intense, med mørk kakao, et strejf af solmoden appelsin og julede krydderier. Og så er de næsten på den gode side af syndig, for sveskerne giver både naturlig sødme og fylde.
Sæt på konfektfadet eller haps som en julet, energigivende mundfuld, når mørket falder allerede om eftermiddagen.
Ingredienser
- 350 g Løgismose økologiske Agen svesker
- 50 g Armagnac
- 40 g kakaopulver
- ½ appelsin saften herfra
- Stødte julekrydderier som kardemomme, nelliker og stjerneanis
- 1 knips salt
 
Sådan gør du
Step 1
Blend alle ingredienserne sammen, og fordel i en form i ønsket tykkelse. Sæt på køl natten over.
Step 2
Drys med et fint lag kakao eller flormelis, skær i mundrette, gerne rombeformede stykker og servér med portvin.
Andre forslag
Pavlova med vanilje creme fraiche
Pavlova er blevet en rigtig dessertklassiker. Marengsbunden kan selv den mindste konditor trylle ...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte 
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
