27/9/2024
|
Løgismose i Netto
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æbler, er efterårsdesserten, der aldrig slår fejl, gammeldags æblekage.
Vores kok Kasper koger æblegrøden med fransk polynesisk vanilje, som både tilfører fin smag og smukke vaniljeprikker til dessertklassikeren.
Ingredienser
- 1 kg æbler
- 100 g sukker
- 1 Løgismose polynesisk vaniljestang
- 2 spsk vand
- 100 g makroner
- 2½ dl Løgismose piskefløde 38%
Sådan gør du
Step 1
Vask og skær kernehuset fra æblerne. Skær æblerne i grove stykker med skrællen på.
Step 2
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene med en kniv i 1 spsk. Sukker, så kornene bliver jævnt fordelt.
Step 3
Kom æbler, halvdelen af sukker, vaniljesukker, tomme vaniljestænger og vand i en gryde uden låg. Tilbered æblerne på mellem varme. Rør rundt i æblerne undervejs og lad æblerne koge, til de begynder at koge lidt ud. Smag til med sukker og giv et sidste opkog og stil. Sæt på æblegrøden på køl indtil brug.
Step 4
Pisk fløden let. Knus makroner i bunden af en serveringsskål eller –glas. Fordel den afkølede æblegrød ovenpå og afslut med et lag letpisket flødeskum.
Tip
Alle æbler og sorter er forskellige i størrelse, smag, sødme, syre og ikke mindst, hvor modne de er. Bruger du nedfaldsæbler fra baghaven, vil de oftest have en større sødme indenfor den enkelte sort end et umodent plukket fra supermarkedet. Sukkermængden til grøden kan derfor variere – start med halvdelen af sukkeret og smag dig frem, når æblerne har kogt lidt.
Tip
Du bestemmer selv, hvor meget du kogeræblerne ud - forlæng blot kogetiden og tilsæt eventuelt lidt ekstra vand, hvis de bliver for tørre. Ønsker du en glattere grød og kun har meget faste æbler, kan du til sidst hjælpe grøden lidt på vej med en stavblender.
Tip
Du kan forberede æblegrøden i forvejen og opbevare på køl indtil desserten skal nydes.
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...