30/9/2019
|
Magasin 8 2019
Toscatærter
Vores konditor kommer her med sit bud på små toscatærter, som er spækket med nødder, tørret frugt og dybe karamelliserede toner – det perfekte match til portvinen.
Ingredienser
- Toscafyld
- 75 g Løgismose smør
- 90 g sukker
- 2 spsk Løgismose letmælk
- 45 g grofthakkede abrikoser
- 35 g grofthakkede sultana rosiner
- 40 g grofthakkede hasselnødder
- 50 g grofthakkede mandler
- 20 g grønne pistaciekerner
- 8 g finthakket citronskal
- Mørdej
- 125 g Løgismose smør
- 100 g flormelis
- 250 g hvedemel
- 1 helt æg
Sådan gør du
Mørdej
Step 1. Skær smørret i tern og smuldr det godt sammen med melet. Kom blandingen i skålen til røremaskinen og brug dejkrogen til at samle dejen let.
Step 2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør lige netop, til dejen har samlet sig. Tag evt. hænderne i brug til allersidst. Hvis dejen røres for meget, vil den trække sig dammen ved bagning.
Step 3. Tryk dejen en smule ad, pak den ind i husholdnings film og læg den på køl i 30 minutter. Tænd ovnen på 165 °C.
Step 4. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær 20 cirkler (alt efter antal tærter ønsket), der er lidt større end dine tærteforme, brug evt. et glas som skabelon.
Toscafyld
Step 1. Lad smør, mælk og sukker småsimre i 3-4 min under omrøring.
Step 2. Tag blandingen af varmen, og bland nødder og tørret frugt i.
Step 3. Fyld tærteskallerne med massen og bag igen ved 165 °C til karamellen og nødderne er begyndt at blive lysebrune i ca. 3 min.
Saml tærten
Step 1. Pensl formene med lidt smeltet smør, og tryk dejen ned. Der må gerne stikke lidt dej op over formen hele vejen rundt.
Step 2. Kom fyldet i tærten
Step 3. Bag tærterne i ca. 5-6 min ved 165 °C, til de er lysebrune og næsten færdigbagte.
Tip
Jo koldere en tærtedej kan røres sammen jo bedre. Du kan derfor med fordel køle melet af i køleskabet eller fryseren, inden du begynder på dejen.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...