30/9/2019 | Magasin 8 2019
Toscatærter
Vores konditor kommer her med sit bud på små toscatærter, som er spækket med nødder, tørret frugt og dybe karamelliserede toner – det perfekte match til portvinen.
Ingredienser
- Toscafyld
- 75 g Løgismose smør
- 90 g sukker
- 2 spsk Løgismose letmælk
- 45 g grofthakkede abrikoser
- 35 g grofthakkede sultana rosiner
- 40 g grofthakkede hasselnødder
- 50 g grofthakkede mandler
- 20 g grønne pistaciekerner
- 8 g finthakket citronskal
- Mørdej
- 125 g Løgismose smør
- 100 g flormelis
- 250 g hvedemel
- 1 helt æg
Sådan gør du
Mørdej
Step 1. Skær smørret i tern og smuldr det godt sammen med melet. Kom blandingen i skålen til røremaskinen og brug dejkrogen til at samle dejen let.
Step 2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør lige netop, til dejen har samlet sig. Tag evt. hænderne i brug til allersidst. Hvis dejen røres for meget, vil den trække sig dammen ved bagning.
Step 3. Tryk dejen en smule ad, pak den ind i husholdnings film og læg den på køl i 30 minutter. Tænd ovnen på 165 °C.
Step 4. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær 20 cirkler (alt efter antal tærter ønsket), der er lidt større end dine tærteforme, brug evt. et glas som skabelon.
Toscafyld
Step 1. Lad smør, mælk og sukker småsimre i 3-4 min under omrøring.
Step 2. Tag blandingen af varmen, og bland nødder og tørret frugt i.
Step 3. Fyld tærteskallerne med massen og bag igen ved 165 °C til karamellen og nødderne er begyndt at blive lysebrune i ca. 3 min.
Saml tærten
Step 1. Pensl formene med lidt smeltet smør, og tryk dejen ned. Der må gerne stikke lidt dej op over formen hele vejen rundt.
Step 2. Kom fyldet i tærten
Step 3. Bag tærterne i ca. 5-6 min ved 165 °C, til de er lysebrune og næsten færdigbagte.
Tip
Jo koldere en tærtedej kan røres sammen jo bedre. Du kan derfor med fordel køle melet af i køleskabet eller fryseren, inden du begynder på dejen.
Andre forslag
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...