HISTORIEN OM LØGISMOSE
Hjemme på Fyn – helt fremme i gastronomien
Løgismose vender hjem til Fyn og får nyt partnerskab.
LØGISMOSE I NYE PARTNERSKABER
Løgismose er født på Fyn, har dybe rødder i Frankrig og stor udbredelse i hele Danmark. Fra at have været familieejet af Grønlykke, har virkomheden en årrække slået pjalterne sammen med Københavner-funderede Meyers, stået kortvarigt på egne ben – og er nu vendt retur til sit ophav. I sommeren 2023 skiftede ejerskabet af Løgismose nemlig hænder.
Den nye ejer er Halberg A/S, som er en 5. generations familiedrevet virksomhed med hovedsæde i Svendborg på Fyn. Med Løgismose mejeri, produktion og hovedkontor i Broby på Midtfyn, og hvor Lene og Sven Grønlykke i 1965 etablerede virksomheden, vender Løgismose altså tilbage på fynske hænder.
Løgismose er en enestående virksomhed, og et unikt match for Halberg. Begge er fynske virksomheder med unikke familiehistorier, og vi glæder os til fortsat at videreudvikle Løgismose med respekt for firmaets traditioner, kvalitet og innovation, så vi kan sikre endnu flere smagsoplevelser til de mange loyale forbrugere af Løgismoses produkter.
ET GASTRONOMISK PARTNERSKAB: OFFICIEL SPONSOR TIL BOCUSE D'OR DANMARK
Verdens mest prestigefulde kokkekonkurrence, Bocuse d’Or, er en vigtig brik i at sætte dansk gastronomi på verdenskortet. Som officiel sponsor kom Løgismose med på rejsen, da vi i september 2023 sammen med det danske Bocuse d’Or Akademi indledte et flerårigt samarbejde med det fælles formål at synliggøre dansk gastronomi og fremme den næste generation af kulinarisk talent i Danmark.
Løgismose har siden grundlæggelsen i 1965 haft fokus på at udbrede kendskabet til højkvalitetsråvarer, hæve gastronomien og gøre den mere tilgængelig og relevant for en bredere befolkning. ”Bocuse d'Or Danmark gør et vigtigt arbejde i at understøtte nye unge kokketalenter og i det hele taget løfte niveauet for dansk gastronomi, og derfor giver aftalen om samarbejde virkelig god mening for os." Siger Jesper Uggerhøj, administrerende direktør i Løgismose.
Takket være vores samarbejde har vi både været med i Bocuse d’Or-køkkenet på Hotel- og Restaurantskolen ad flere omgange, deltaget i prøvemiddage og fået udviklet et væld af opskrifter med Løgismose produkter af Bocuse d’Or-sølvvinder 2025, Sebastian Holberg Svendsgaard. Find alle opskrifter fra samarbejdet her.
Vi har et klart mål om at synliggøre kvaliteten af dansk gastronomi og vores madkultur ved at styrke vores position som anerkendt gastronomisk nation med de bedste råvarer og de dygtigste kokke. At fremme og dyrke talenter skaber naturlige rollemodeller for den næste generation af unge kokkeelever.