VIN & OST
GEDEOST & SAUVIGNON BLANC
At finde den bedste vin til friske oste kan have flere udfald alt efter typen, og oste produceret på gedemælk findes i et utal af variationer, som byder på forskellige smagsnuancer, teksturer og en særlig syrlig smag. Vælger du en af de aromatiske hvidvine på Sauvignon Blanc-druen, er du imidlertid godt på vej.
DET PERFEKTE VIN-MATCH TIL SALADE CHÈVRE CHAUD
Prøv opskriften på Salade Chèvre Chaud. Den klassiske franske salat, hvis navn helt enkelt kan oversættes til salat med varm gedeost, er et fantastisk eksempel på, hvor godt gedeost og Sauvignon Blanc komplimenterer hinanden. Vores vinmand og sommelier Christian Mathiesen giver her to ledsagere til gedeost og især Salade Chèvre Chaud.
Ost er et levende produkt, og smag og tekstur er i høj grad påvirket af modning og hvilket foder dyrene, der leverer mælk til ostene, får. Dyrenes foder skifter efter sæson, hvorfor nogle oste faktisk kan siges at være sæson-oste. Gedeoste topper smagsmæssigt i foråret – det skal smages!
GRATINERET GEDEOST & ØSTRIGSK SAUVIGNON BLANC
Med opskriften på gratineret gedeost med grillet aubergine og tomattapenade venter der dig en formidabel umami-oplevelse, som løftes yderligere med vinene fra Weingut Gross i glasset.
Først og fremmest er Sauvignon Blanc og gedeost et klassisk match, og dernæst er det østrigske take på druen netop krydret nok til at klare gratineringen og den italienske topping flot.
SAUVIGNON BLANC-VINE
Sauvignon Blanc er en gammel grøn druesort, som har sin oprindelse i det vestlige Frankrig. Sauvignon Blancs aromaer kan variere fra det meget grønne og vegetale til det mere citrusprægede. Gå på opdagelse i vores store sortiment af vine på Sauvignon Blanc-druen.
LØGISMOSE NORDRE TOLDBOD
FIND OSTENE HOS LØGISMOSE
Hos Løgismose på Nordre Toldbod finder du et bredt udvalg af gedeoste, der med deres finurlige former, kridhvide indre og karakteristiske syrlighed er oplagte på et ostebord såvel som i salater, gratin og tærter.